Je bekijkt nu Dusseldorf

Dusseldorf

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Reizen
 • Bericht reacties:0 Reacties
To do in Düsseldorf
 • Bezoek de Carlsplatz: Het is niet zomaar een gewoon plein, maar een dagelijkse markt en leuke winkels die elke dag (behalve op zondag) open zijn in de open lucht. Het is een toffe mix van een markt en een gezellige plek om een koffietje te drinken. Je vindt er zeker alles wat je nodig hebt van bloemen, kaas en vlees, gebak en zo veel meer.
 • Ontdek de architecturale parels van Medienhafen: Je vindt er de indrukwekkende bouwwerken van Frank Gehry en Vasconi. Wij hebben zelf niet te veel rondgewandeld hier, maar het was inderdaad wel eens tof om te zien.
 • Kuier door de musea K20 en K21: Deze musea vol moderne kunst uit de 20 en 21ste eeuw zijn echt leuk om je middag in door te brengen. De installatie die je op de foto’s ziet is ‘In Orbit’ van Tomas Saraceno, een installatie op 25 meter hoogte in de nok van het museum. Super eng, maar echt een kei leuke ervaring.
 • Verdwaal in het roze paleis van Schloss Benrath: Wij hebben hier zelf geen tijd voor gehad, maar net buiten het centrum van Düsseldorf ligt het roze kasteel van “Schloss Benrath”. Het kasteel van Benrath werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van Carl Theodor von der Pfalz en Elisabeth Auguste. Een écht pareltje!
To eat
 • Laura’s Deli: Of het nu gaat om de superfoodbowl met quinoa, avocado, kip of een zelfgemaakte salademix met bieten, zoete aardappelen en een stukje biologische zalm – het lunchaanbod is gevarieerd, net zoals het heerlijke ontbijt. Het is een beetje duurder dan andere zaakjes, maar de ligging en de smaken zijn top!
 • Lina’s Coffee Brew Bar & Deli: Zeer stijlvol ingericht, houten tafels, kleurrijke kussens, glazen tegels op de muur achter de toonbank. De mix van modern en zeer huiselijk is zo uitnodigend, en dat in combinatie met het lekkere eten is gewoon win-win! Van avocado bread tot pancakes, je vindt het er allemaal.
 • Takumi: Het begon allemaal met de vestiging in Düsseldorf, maar nu kent Antwerpen ook al twee vestigingen. Dit befaamde noedelrestaurant is simpel, maar zo lekker! Verwacht je aan een kleine rij, maar eens je binnen bent is het echt de moeite waard.  
 • Kushi-Tei of Tokyo: Dit Japanse eethuisje is niet alleen gelegen in een weinig aantrekkelijke straat, het ziet er aan de buitenzijde ook nogal groezelig uit. Maar een ding is zeker, je eet hier verrukkelijk. Pure smaken, niet te veel poespas, gewoon lekker!
 • QomoDit restaurant bevindt zich in het hoogste gebouw van Düsseldorf, namelijk op de Rheinturm. Op een hoogte van 172,5 meter kunnen gasten niet alleen een locatie verwachten met een spectaculair uitzicht over Düsseldorf, de Rijn en het omliggende landschap, maar ook een exclusief gastronomisch aanbod. Het speciale Japanse restaurant QOMO overtuigt met bijzondere gerechten, die samen worden geserveerd in een sharing concept.
To stay in Düsseldorf
 • 25 hours hotel Das Tour: Met waarschijnlijk het beste uitzicht op Düsseldorf – vanuit de bar en het restaurant op de verdiepingen 16 en 17 – en het super vriendelijke personeel, was ik al snel verliefd op dit hotel.  De lobby heeft een klein koffiehuisje, veel kleurrijke bloemen en een fiets aan de muur (geen grapje). De kamers zijn schattig en typisch Frans ingericht, met zelfs een échte platenspeler en platen ter beschikking. Voor 79 EUR per nacht, was dit echt een topper!

Geef een reactie