Je bekijkt nu Bananen karamel milkshake

Bananen karamel milkshake

EINDELIJK gaan de temperaturen de hoogte in deze week, dus dat betekent: ijsjes uit de diepvries halen en genieten maar! Ondanks dat ik een hele grote fan ben van een bolletje ijs na mijn eten (liefst pistache!), kan ik toch ook wel genieten van een lekkere milkshake. Als guilty-pleasure haalde ik vroeger dan ook regelmatig een bananenmilkshake bij de McDonald’s achter de hoek. Met heel wat overrijpe bananen in mijn fruitmand, een potje Alpro 360 ijs, en nog wat pindakaas ging ik aan de slag. Voor deze bananen milkshake gebruikte ik de Caramel Macchiato Swirl uit het Alpro 360Kcal-ijsassortiment, hét perfecte plantaardig alternatief op een warme zomerdag. Het ijs is 100% plantaardig, gemaakt van de lekkerste ingrediënten, licht van textuur en, verbazingwekkend genoeg, zonder enige zoetstof. Perfect dus voor in deze milkshake! Nu nog Kelis luid door mijn boxen laten klinken en wachten tot alle boys op mijne yard zijn ;-).  

ingredienten

Bereiding

Voor 2 kleine milkshakes of 1 grote 

  • Zet je glas even in de diepvries zodat deze lekker koud wordt.
  • Smelt de chocolade in de microgolfoven of au-bain-marie in een kookpot. Voeg 50 ml plantaardige melk of gewone melk toe en roer goed om de saus wat lopender te maken.
  • Haal de bananenstukjes uit de diepvries. Combineer de pindakaas, het ijs, de bananenstukjes en de plantaardige melk in een blender en meng tot een milkshake. Voeg indien nodig wat meer vloeistof (amandelmelk) toe (zelfs gewoon water werkt goed) om de blender wat meer op gang te brengen.
  • Schenk de chocoladesaus in een ondiep bord of schaaltje en dompel de rand van het gekoelde glas in de saus. Houd het glas even ondersteboven en laat nog wat chocolade naar binnen lopen.
  • Giet de milkshake in het glas en garneer met geraspte chocolade.

Opm: Het vooraf invriezen van de bananen maakt deze milkshake romiger. Je kan dit recept maken met chocolade-ijs of cacaopoeder toevoegen voor chocolade-milkshake. 

Geef een reactie