Je bekijkt nu Bbq pulled “chicken” taco met ananas

Bbq pulled “chicken” taco met ananas

#Kookinuwkot en varieer in uw pot! Gedurende de afgelopen weken is het niet gemakkelijk geweest om steeds origineel uit de hoek te komen in de keuken. Er zijn zelfs van die dagen waar ik gewoon in de zetel wil liggen met een grote pak chips en een glasje wijn. Onder de noemer #kookinuwkot en varieer in uw pot werk ik samen met enkele merken van de Unilever groep (Knorr, Conimex, De Vegetarische Slager, Zwan of Hellmann’s.) waarbij ik in bingovorm food thema’s kan afvinken. Zo probeer ik toch gevarieerd te eten, ook al lijkt dat soms niet zo eenvoudig. De afgelopen dagen aten wij “haute dogs”, spicy noedels met paksoi en deze heerlijke BBQ “chicken” taco’s met ananas. Gevarieerd eten: check!

Je kon het misschien al afleiden uit de lijst van ingrediënten, maar verrassend genoeg was dit hele gerechtje vegan. Voor het “vlees” gebruikte ik de vegetarische Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Ja ja, die kipstuckjes is geen schrijffout, De Vegetarische Slager maakt vleesch zonder dieren. Kortom, zij maken vegetarisch vleesch voor alle voor vleesliefhebbers die ook duurzaam en vegetarisch willen eten. Daarnaast gebruikte ik ook de vegan mayo van Hellmann’s die perfect samenging met de avocado. Je kan deze zaken uiteraard ook vervangen door gewone kipfilet of kippenblokjes en mayonnaise.

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg de Vegetarische Kipstuckjes op een snijplank en trek de “kip” met 2 vorken uit elkaar zodat er plukjes ontstaan. Doe de “kip” in een ovenschaal en roer de barbecuesaus en sambal oelek erdoor. Zet de ‘pulled chicken’ in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten tot deze goed warm is.

Tip: je kan dit uiteraard ook met gewone kippenblokjes doen. Bak dan eerst de kip gaat met peper en zout. Laat afkoelen en trek uiteen zoals hierboven beschreven. 

  • Snij ondertussen de ananas, rode ui, tomaat in kleine blokjes voor de salsa. Kruid met peper en zout. Werk af met 1 el citroensap en eventueel ook met de chilipepers. Let op, dit kan het opeens heel pikant maken. Zet opzij in de koelkast.

Tip: de rest van de ananas kan je in de diepvries bewaren voor een lekkere smoothiebowl of als vieruurtje opeten.

  • Snij de avocado in kleine blokjes. Mix de avocado in een keukenblender of met een staafmixer samen met de mayo, een handvol koriander en 1 el citroensap. Kruid met peper en zout. Zet opzij in de koelkast.
  • Snij 4 kleinere cirkels uit de wraps, zo krijg je 12 mini taco’s wat voldoende is voor 2 personen. Je kan ook kleine taco’s in de supermarkt kopen. Bak de mini taco’s kort in de pan zonder vetstof.

Tip: Maak homemade nacho’s: Snij de overschot van de versneden wraps in stukjes. Wrijf ze in met een beetje olijfolie en bestrooi met kruiden naar keuze (paprikapoeder, lookpoeder, tijm,..). Plaats gedurende 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C. 

  • Beleg de mini taco’s met de bbq “kip”, ananassalsa en avocadosaus. Smakelijk!

UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie