- Stevige ontbijtjes met vers fruit;
- Homemade granola vol met energierijke noten;
- Vette vis zoals zalm en tonijn;
- Gebakken ei, omeletjes, quiche…;
- Voldoende water: infused water, gezonde iced tea
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 15 minuten
Ik begin de ‘Blokfood’-reeks met een heerlijke toren van pannenkoeken. Jullie zijn reeds gekend met het merk ‘Arthur & The Sisters’, en deze keer ontving ik een pakketje dat toch wel heel handig was voor de blok, namelijk: de pannenkoeken van kikkererwtenmeel. Ja, de naam doet het al vermoeden, maar dit zijn dus pannenkoeken gemaakt van kikkererwten. De meeste kennen dit als de dingen die je in hummus draait. Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten. Je kan er sauzen mee binden en het gebruiken als eivervanger in pannenkoeken en cakes. In combinatie met andere soorten glutenvrij meel is het geschikt om tarwemeel te vervangen in glutenvrije recepten. De pannenkoekjes zijn dus 100 % tarwevrij, 100 % volkoren én vegan! Ideaal dus voor iedereen.
ingredienten
- Arthur & The Sisters Pancakes Kikkertwenmeelmix
- 2 rijpe bananen
- 375 ml plantaardige melk
- 3 el olie (ik gebruikte kokosolie)
- Vers fruit (afwerking)
- Maple Syrup (afwerking)
Bereiding
- Mix de verse ‘toe te voegen ingrediënten’ in een grote mengkom, namelijk: 1,5 rijpe banaan, de plantaardige melk en de 3 eetlepels olie.
- Voeg de pannenkoekenmix toe en meng goed met een vork of klopper.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoeken op middelhoog vuur. Met 1 bakkit kan je +/- 20 pannenkoeken bakken.
- Bak de resterende halve banaan nog in de hete pan voor lekker gekarameliseerde banaan. Werk af met vers fruit en maple syrup.
UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HelenKookt! Dit receptje is in samenwerking met Arthur & The Sisters.