Butternut soep met crunchy notencrumble

Butternut soep met crunchy notencrumble

Het is koud, heel koud. En om de een of andere reden was ik hier totaal nog niet klaar voor. Ik heb voortdurend zin om in de zetel films te kijken, gezelschapsspelletjes te spelen met allemaal kaarsjes rond mij en mij permanent in een fleecedeken te wikkelen. Maar ook comfort food verschijnt hier steeds vaker op de tafel. 

Deze butternut soep met zoute notencrumble is hier een goed voorbeeld van. Niet te moeilijk, super lekker, en vooral perfect om even op te warmen. 

Ik gebruikte een plantaardig alternatief voor room van Alpro om de soep toch een romige touch te geven. Het 100% plantaardige alternatief voor room op basis van soja is veelzijdig en eenvoudig te gebruiken in je alledaagse bereidingen en recepten. 

ingredienten

Voor de soep

  • 400 g butternut, in blokjes gesneden
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 300 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 50 ml Alpro Cooking (plantaardig alternatief voor room)
  • Peper en zout

Voor de notencrumble

  •  50 g noten naar keuze, vb. amandelen, cashewnoten, walnoten,..
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl lookpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snufje peper en zout 

Bereiding

  • Verwarm een scheutje olie in een soeppot.
  • Bak de ui glazig. Voeg de butternut en look toe en laat verder meestoven. 
  • Overgiet de groenten met het water en voeg een bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat rustig gaar sudderen op een laag vuurtje voor 25 minuten. 
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten voor de notencrumble samen. Verspreid de. notencrumble op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crumble krokant in de oven voor 10 minuten.
  • Pureer je butternutsoep met een staafmixer. Voeg de Alpro Cooking toe en mix nog even kort. Breng op smaak met peper en zout.
  • Smakelijk! 

Uitgetest? Laat het mij weten dan weten door de hashtag #HelenKookt

Post in samenwerking met Alpro

Geef een antwoord