Kaas, kaas en ja, nog eens kaas. Dat waren eigenlijk de voornaamste ingrediënten die ik in mijn koelkast vond. Oh ja, en nog een verloren pakje spekblokjes. Meer heb je echter niet nodig om een heerlijke ovenschotel op tafel te toveren die op en top “gezelligheid” uitstraalt! Perfect dus met de herfst die zachtjes zijn intrede in het land doet. Toen TooGoodToGo mij dan ook uitdaagde om een gerechtje te maken met de resten in mijn koelkast, was het zaakje snel beklonken: deze cheesy ovenschotel én toast met Boursin en vijgen.
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 25 minuten
ingredienten
- 250 g gerookte spekblokjes
- 300 g macaroni of rigatoni
- 500 ml room
- 1 potje Boursin (Cuisine) Look & Fijne kruiden (240 g)
- 200 g geraspte kaas
- 50 g parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de grill van de oven even voor.
- Breng de pasta aan de kook in een grote pot met veel water met een flinke snuif zout. Kook de pasta twee minuten korter dan de aangegeven tijd op de verpakking.
- Bak ondertussen de spekjes krokant in een pan. Zet even opzij.
- Giet de pasta af in een vergiet. Gebruik de grote pot waarin je de pasta kookte om je saus te maken.
- Verwarm 500 ml room op een middelhoog vuur. Voeg de Boursin en 100 g van de geraspte kaas toe en roer het geheel door elkaar tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.
- Voeg de gekookte pasta en spekblokjes toe. Giet het geheel in een ovenschaal en werk af met de resterende geraspte kaas en parmezaanse kaas.
- Zet gedurende 5 à 10 min (naargelang je oven) onder grill tot er zich een gouden korstje vormt.
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!