Toast met Boursin en vijgen

Toast met Boursin en vijgen

Een paar verloren vijgen, enkele sneden notenbrood in mijn diepvries, wat takjes tijm van op mijn terras en vooral heel veel kaas. Dat was de inhoud van mijn koelkast afgelopen weekend. Toen TooGoodToGo en Boursin mij dan ook uitdaagde om een gerechtje op tafel te toveren met wat ik nog in mijn koelkast had liggen, maakte ik niet enkel deze heerlijke toast, maar ook nog een mega lekkere mac & cheese. 

TooGoodToGo is eigenlijk een app waarmee je, tegen sluitingstijd, vaak voor heel weinig geld maaltijden kan afhalen die anders in de vuilnisbak zouden belanden. Dit geldt niet alleen voor maaltijden van restaurants of taartjes uit koffiebars, maar ook koffiekoeken van bij de bakker of verse groenten en fruit uit de supermarkt. Trust me, het is zeker de moeite waard om af en toe een kijkje te nemen op de app! 

 

ingredienten

  • 4 sneden brood naar keuze, bij voorkeur notenbrood
  • 150 g Boursin Look en Fijne Kruiden 
  • 4 verse vijgen, gesneden 
  • 4 tl honing, 
  • Enkele takjes tijm, afwerking 
  • Handvol pijnboompitten
  • Peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Besmeer de toast rijkelijk met Boursin. Kruid met een beetje peper naar smaak. Plaats in de voorverwarmde oven voor 5 minuten. 
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten kort in een pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin worden. Je hebt geen vetstof nodig. Hou dit wel goed in het oog (het kan snel gaan). 
  • Haal de toast uit de oven. Beleg met de verse vijgen en geroosterde pijnboompitten. Werk af met een beetje honing en verse tijm.
  • Smakelijk! 
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Dit bericht heeft 1 commentaar

Geef een reactie