Je bekijkt nu Chocolade havermoutpannenkoekjes

Chocolade havermoutpannenkoekjes

Deze fluffy en toch nog wel gezonde havermoutpannenkoeken zonder banaan zijn een gemakkelijk en vooral kei lekker ontbijt dat bij iedereen in de smaak zal vallen! Gebruik je favoriete toppings en voeg fruit of chocolade chips, zoals ik bijvoorbeeld deed, toe aan het beslag om je eigen draai aan het recept te geven. Pannenkoeken zijn waarschijnlijk mijn favoriete soort ontbijt en ik experimenteer er graag mee als ik tijd heb. Deze keer heb ik besloten om zeer eenvoudige, toch wel gezonde pannenkoeken te maken die een subtiele smaak van vanille hebben. En ze bleken zo lekker te zijn! Ik heb havermout gebruikt in plaats van gewoon meel, wat perfect werkte. Als topping koos ik voor yoghurt, verse aardbeien en Cruesli van Quaker met Cookies & Cream.

ingredienten

Bereiding

 

  • Maal de havermout met behulp van een keukenmachine fijn.
  • Meng de eieren met de yoghurt, vanille en honing in een kleine kom. Voeg de havermout en de baking soda toe. Voeg ten slotte de chocolade toe.
  • Verwarm een anti-kleefpan op een gemiddelde temperatuur. Vet de pan in met wat boter of kokosolie. Maak met een grote lepel kleine pannenkoeken en laat er wat ruimte tussen, zodat je ze gemakkelijk kan omdraaien als ze klaar zijn.

Opm: deze pannenkoeken zijn iets steviger van textuur, dus het is normaal dat rondjes maken iets moeilijker gaat dan normaal. 

  • Serveer met je favoriete toppings zoals yoghurt naar keuze, maple syrup, aardbeien en Cruesli of granola. Ik koos de Cruesli van Quaker met cream & cookies!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT! 

Geef een reactie