Je bekijkt nu Cranberry whisky met rozemarijn

Cranberry whisky met rozemarijn

Na al die hapjes van de voorbije dagen is het tijd voor de volgende stap in deze kerstmenu! Ik drink héél graag cocktails, eigenlijk liever dan champagne of wijn. Dus ik vind het dik oké dat je niet de klassieke tour opgaat bij de feestdagen en champagne of cava serveert, maar eens lekker gewaagd een cocktail op tafel zet. Mijn lief is dol op whisky (zoals jullie al konden lezen in het artikeltje over de Glenfiddich  Gran Cru), hij was dan ook mijn grote inspiratie voor deze cocktail.

Ikzelf ben geen grote whisky liefhebber, maar toch moet ik toegeven dat deze cocktail AB-SO-LUUT op mijn menu komt te staan deze Kerst! Het is een zoete, maar toch kruidige en vooral zeer kleurrijke cocktail! De kleuren doen mij instant aan Kerst denken, en door het rokerige van de whisky is het toch niet een grote zoete plakboel.

Deze eenvoudige kerstcocktail is een mix van cranberrysap, whisky, kaneelstokjes en rozemarijn!

ingredienten

  • 250 ml cranberry juice
  • 250 ml whisky
  • 5 el rozemarijnsiroop (zie ingrediënten met * )
  • 4 stokjes kaneel
  • 4 schijfjes appelsien
  • Cranberries (afwerking)
  • Ijsblokjes (afwerking)
  • * 120 g kristalsuiker
  • * 240 ml water
  • * 4 takjes rozemarijn

Bereiding

  • Vul een shaker met cranberrysap, whisky, rozemarijnstroop en ijs. (Als je geen shaker heb, kan je dit gewoon in een kom of maatbeker mengen.)
  • Schud gedurende 30 seconden.
  • Giet in glas.
  • Serveer met rozemarijntakje, een kaneelstokje en een schijfje appelsien.
  • Werk af met nog wat verse cranberries en ijsblokjes.

Voor de rozemarijnsiroop 

  • Breng 1 kopje water en 1 kopje suiker aan de kook.
  • Haal van het vuur van zodra het een stroperige massa wordt.
  • Voeg 4 takjes rozemarijn toe. Laat 20 minuten trekken en zeef het mengsel in een pot.
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie