Zondag = bakdag, en vandaag staan deze heerlijke Cruesli muffins met rood fruit op het menu!
Snel, easy voor on the go, en gewoon kei lekker. Morgen begin ik met mijn eerste balie-examens, waardoor ik nu (en de rest van de week) heel weinig tijd heb om uitgebreid te koken. Deze muffins komen dus op een ideaal moment!
En als je geen zin hebt in rood fruit, dan wissel je dat gewoon stukjes chocolade hé ;-).
- Aantal personen: 4
- Bereidingstijd: 30 minuten
ingredienten
- 180 g bloem (patisserie of volkoren)
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking Soda
- 1/4 tl zout
- 120 g boter
- 50 g bruine suiker
- 1 groot ei, kamertemperatuur
- 230 g yoghurt
- 1 tl vanille-extract
- 180 g diepvriesfruit
- 50 g Cruesli of Granola (voorgekocht)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik voor dit receptje een muffinbakvorm met muffinpapiertjes.
- Zeef de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout samen in een middelgrote kom.
- Gebruik een staafmixer of een handmixer om de boter en suiker in een grote kom samen te mixen, tot ze licht en luchtig zijn. Meng met het ei, voeg dan yoghurt en vanille toe en klop tot het een geheel is. Het beslag zal een beetje klonterig zijn.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en klop tot het net gemengd is, en er geen droge “bloemdeeltjes” meer te zien zijn. Vouw de rode vruchten erin. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en vul ze tot aan de bovenkant. Werk af met (voorgekochte) granola of Cruesli vanboven op de muffins.
- Bak ze 20 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de bakvorm en breng ze vervolgens over naar een rooster om verder te koelen.
UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT!