Je bekijkt nu De pérfecte havermoutpap

De pérfecte havermoutpap

Ik begin deze week met super fijn nieuws! Sinds vorige week ben ik namelijk Alpro Ambassador!! Wellicht denken jullie nu: alé ze, een overdosis aan spam over Alpro.. Maar daar moet ik jullie dus ongelijk in geven. Oké, ik zal af en toe een receptje met een Alpro product posten, maar dat is dan ook omdat ik er 100% achter sta en niet om jullie te spammen met reclame. Al enkele jaren ben ik een grote liefhebber van Alpro als plantaardig alternatief voor yoghurt en melk. Niet dat ik geen melk of yoghurt eet, maar ik merk wel dat ik hierna vaker last krijg van mijn darmen (no details haha). Toen Alpro dan ook vroeg of ik het zou zien zitten om samen te werken, sprong ik letterlijk een gat in de lucht. Ik gebruik dit product namelijk al jaar en dag in mijn dagelijks leven. Het komende jaar zal ik jullie dan ook kennis laten maken met de nieuwe producten van Alpro via leuke, gemakkelijke en lekkere receptjes!

Nu, hop naar de kern van de zaak. Er is één ding dat ik altijd in huis heb – old school havermout! Ik eet het zo vaak in een smoothiebowl, in pap, in de zomer als overnight oats, in de pan gebakken,… noem maar op. Ik deel geregeld mijn kom havermoutpap op Instagram en krijg dan ook vaak de vraag hoe ik havermoutpap moet maken, en vooral, zo smeuïg. Wat ik zo leuk vind aan havermout is dat het heel snel en gemakkelijk te maken is, je kunt het aanpassen met eventuele toppings, en het geeft je voldoende energie om je ochtend mee door te komen!

ingredienten

  • 50 g havermout
  • 100 ml Alpro Oat Drink (of een ander plantaardig alternatief voor melk)
  • 100 ml water
  • 1 banaan
  • 2 el pindakaas
  • 1,5 el maple syrup
  • 1/2 tl kaneel
  • 40 g framboos (diepvries mag)
  • Handvol kokosschilfers (afwerking)
  • Chia zaad (afwerking)
  • Handvol amandelen (afwerking)

Bereiding

  • Snij de banaan overlangs. Verhit een koekenpan met een beetje kokosboter of olie op medium vuur. Bak de banaan goudbruin langs beide kanten.
  • Meng de plantaardige drink (of melk), het water en de havermout in een kookpot. Laat dit op een zacht vuurtje inkoken tot de havermout begint in te dikken. Blijf zeker roeren zodat niets aan de bodem blijft kleven.
  • Roer de maple syrup en de kaneel onder de havermoutpap.
  • Serveer de havermoutpap met de gebakken banaan en framboosjes. Werk af met noten naar keuze zoals bv. amandelen, kokosschilfers, chiazaad en pindakaas.
  • ENJOY!!

Geef een reactie