Vlak voor de feestdagen stond er opeens een groot pakket van ‘The Mocktail Club‘ voor mijn deur. Een naam die bij mij zeker en vast een belletje deed rinkelen, aangezien ik zonet een heel pakket bij hen had besteld als hoofdprijs voor onze virtuele kantoorquiz. Ik was dan ook aangenaam verrast, maar vooral héél benieuwd naar de inhoud van het pakket; drie kleurrijke flessen met botanicals in een prachtige verpakking. Ik wist meteen, “dees gaat lekker zijn” ;-).
Wat is “The Mocktail Club”?
Toen Marie rond haar 18e allergisch bleek te zijn aan alcohol, stampte ze uit pure frustratie door het gebrek aan “gezondere” mocktails haar eigen creaties uit de grond.
Tijdens haar opleiding digitale marketing moest ze toevallig een blog opstarten, waarbij het dan ook een voor de hand liggende keuze was dat zij dit zou doen in teken van haar mocktails. Door het instant succes van haar creaties resulteerde dit uiteindelijk in een webshop. In 2019 stapte haar zus, Kaat, mee aan boord en bouwden ze ‘The Mocktail Club’ samen verder uit tot het succes wat het vandaag is.
Wat is “Dry January”?
Vorig jaar daagde ik mezelf uit om in de maand januari geen druppel alcohol aan te raken. Ik had tijdens de feestdagen – zoals wellicht iedereen – weer iets te veel gedronken, waardoor mijn lichaam, en vooral mijn lever, wanhopig riepen naar water en vooral géén alcohol. Bovendien waren er nog de talloze voordelen van een alcoholloos bestaan, zoals een betere slaapkwaliteit, een fitter gevoel en je bespaart ook een pak geld, die mij overtuigden.
Januari 2020 was echter nog een periode waar Covid-19 nog een virus was in het verre Azië, en vooral waar de horeca op volle toeren draaide. Het was dus telkens een uitdaging om mij op café aan mijn voornemen te houden, terwijl ik van de zoveelste mierzoete en niet-originele mocktail sipte. Dit jaar verloopt “Dry January” echter iets anders, aangezien ik sinds het sluiten van de horeca mijn occasioneel wijntje of biertje enkel drink tijdens de zoveelste Zoom-apéro. Het is dus iets minder lastig om mij deze maand aan mijn voornemen te houden.
Zoals elk jaar volgt na “Dry January” het alomgekende ‘Tournée Minérale” in februari, de Vlaamse equivalent van Dry January. Het leek mij dan ook een leuk idee om de komende weken enkele recepten te delen van mijn favoriete mocktails, alsook mijn favoriete smaken van The Mocktail Club.
- Appel en tijm
- Rabarber en venkel
- Rode biet en gember
- Basilicum en vlierbloesem
- Pompelmoes en vanille
- Citroengras en chili
- Framboos en lavendel
- Groene thee en oranjebloesem
Pingback: Honing gember mocktail – Helen Kookt