Dubbele Chocolade pannenkoeken, de naam alleen al laat het water in mijn mond lopen. En zeker als dit voor mijn neus staat op een koude maandagochtend! Een heerlijk ontbijtje dat je perfect de avond of dag ervoor kan maken en snel kan opwarmen vooraleer je naar het werk vertrekt (of je home office haha).
Kleine bonus: de pannenkoekjes zijn volledig vegan (als je pure chocolade gebruikt uiteraard). Ik gebruikte de Alpro Chocolade drink om een heerlijk volle chocoladesmaak toe te voegen aan de pannenkoeken!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 15 minuten
ingredienten
- 1 banaan
- 160 ml Chocomelk (hier: Alpro Chocolade drink)
- 1 tl vanille-extract
- 90 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 g chocoladestukjes (of druppels)
- Maple syrup, afwerking
- (Plantaardig) yoghurt
- Bosbessen, rood fruit,.. (afwerking)
- Beetje kokosolie of boter
Bereiding
- Pureer een overrijpe banaan in een keukenmachine met het plantaardig alternatief voor chocolademelk en vanille.
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten. Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot alles goed gemengd is.
- Roer de chocolade er zachtjes door.
- Verhit een paar theelepels kokosolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Schep het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai om wanneer er zich bubbels vormen in het beslag (ongeveer 1 minuut). Bak de pannenkoeken goudbruin.
- Werk de pannenkoeken af met nog wat bosbessen, plantaardig alternatief voor yoghurt en maple syrup.
- Enjoy!!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!