Je bekijkt nu Frambozen Perzik Limonade

Frambozen Perzik Limonade

Of het nu een picknick op het strand is, je favoriete plekje in een park, ergens in je achtertuin, of zelfs tijdens een regenachtige dag binnen – tijdens deze zomerdagen is er niets leuker dan genieten van een gezellige picknick met vrienden of met je partner!

Samen met Terre Bleue ging ik dan ook op tocht en genoot ik van een gezellige middag in de natuur.

Mijn favoriete plekjes in de buurt

Ik spendeerde mijn middag in een stukje groen niet ver van mijn ouderlijk huis, verscholen tussen de bossen van Haasdonk. Zoek je echter een plekje dichter in de buurt van Antwerpen, dan zijn dit mijn drie favoriete picknicklocaties:

 1. Nachtegalenpark: Het Nachtegalenpark is de verzamelnaam voor drie grote parken ten zuiden van de stad, namelijk Park Vogelenzang, Park Den Brandt en het Middelheim Park dat tevens een openluchtmuseum is. Een leuke aanrader niet ver van het centrum dus!

 

 1. Droogdokkenpark (Scheldebocht) aan ’t Eilandje: Ten noorden van de Stad, niet ver van het MAS en Red Star Line Museum kan je het droogdokkenpark terugvinden. Een gezellig stukje groen aan het water met een prachtig uitzicht op de Schelde. Niet alleen kan je gezellig keuvelen op het gras, je kan ook perfect genieten van de zonsondergang op één van de vele ligstoelen.

 

 1. Den Botaniek: In het centrum van Antwerpen, niet ver van het Theaterplein of de Huidevettersstraat kan je – na het vele shoppen – even tot rust komen in deze prachtige plantentuin. Neem een boekje mee, passeer even langs de markt op zaterdag of zondag en geniet van al dat lekkers in den Botaniek.

Mijn favoriete receptjes

Less is more. Een van de grootste “picknickfouten” die ik vaak maak, is te veel meenemen. Hoewel een grote rieten picknickmand romantisch en charmant is, is hij niet altijd even praktisch. Hou het eten dus simpel en vooral compact. Om alles eco-vriendelijk te houden, maak ik vaak gebruik van glazen opbergpotten voor mijn limonades en verschillende potjes voor kazen, fruit en zelfs salades.

Als eerste receptje ging ik voor een verfrissende limonade die je perfect ter plekke kan samenstellen. Neem de limonade mee naar je picknickplekje in een grote fles, en doe de rest als je op je locatie bent toegekomen ;-). 

ingredienten

 • Sap van 4 citroenen (200 ml)
 • 200 ml water
 • 6 suikerklontjes
 • 2 perziken, gesneden in partjes
 • 150 g (diepvries)frambozen
 • Bruiswater, afwerking
 • Munt, afwerking

Bereiding

 • Meng in een middelgrote kookpot 200 ml water met de suiker op een matig vuur tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de frambozen en perziken toe, en laat 5 minuutjes sudderen.

 • Mix het frambozen-perzikmengsel in een blender tot een gladde massa. Zeef het mengsel zodat alle pitjes en dikke pulp in de zeef achter blijven.

 • Meng de gezeefde “smoothie” met het citroensap, giet in een glazen fles of pot en zet in de koelkast tot het geheel afgekoeld is.

 • Eens je aangekomen bent op locatie kan je de glazen vullen met de limonade en aanlengen met een beetje bruiswater naar smaak. Werk af met een schijfje citroen en wat munt.

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie