Paasbrunch done right! Genieten van deze egg-celent Eggs Benedict met een twist!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 30 minuten
ingredienten
- 500 g Mix voor Tradition Crispy chia van @niamhbaking
- 15 g boter + 125 g boter
- 300 ml water
- 8 g droge gist
- Snufje zout
- 2 eidooiers
- 1 el citroensap
- 4 witte asperges
- Olijfolie
- 2 hardgekookte eieren
- Peper en zout
- 100 g gerookte zalm
- Handvol platte peterselie
Bereiding
- Plaats de mix in een grote kom. Voeg 15 g boter, water, gist en snufje zout toe. Kneed gedurende 10 min met een keukenrobot of 20 min met de hand.
- Dek de kom of rijsmand af met een vochtige handdoek of vershoudfolie en laat het deeg 40 minuten rijzen.
- Druk het deeg plat om de lucht eruit te laten, breng in de gewenste vorm en laat opnieuw 40 min afgedekt rijzen.
- Plaats het deeg op een bakplaat of ovenschaal en bak 30 min in een voorverwarmde oven van 220°C.
- Maak ondertussen de hollandaisesaus. Snijd de resterende 125 g boter in blokjes en smelt in een steelpan. Doe 2 eidooiers en citroensap in een maatbeker. Giet de gesmolten boter geleidelijk bij het eimengsel terwijl je met een (staaf)mixer op hoge snelheid mixt. Breng op smaak.
- Kuis de asperges en verwijder het harde uiteinde. Blancheer 3 minuten in kokend water en giet af. Verhit een grillpan en grill de asperges met een beetje olijfolie.
- Prak de gekookte eieren en breng op smaak met p&z.
- Snijd het brood. Beleg met gerookte zalm, de geprakte eieren, gegrilde asperges en werk af met hollandaisesaus en verse peterselie.
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!