Je bekijkt nu Eggs Benedict met een twist

Eggs Benedict met een twist

Paasbrunch done right! Genieten van deze egg-celent Eggs Benedict met een twist!

ingredienten

  • 500 g Mix voor Tradition Crispy chia van @niamhbaking
  • 15 g boter + 125 g boter  
  • 300 ml water  
  • 8 g droge gist  
  • Snufje zout  
  • 2 eidooiers
  • 1 el citroensap  
  • 4 witte asperges
  • Olijfolie
  • 2 hardgekookte eieren  
  • Peper en zout  
  • 100 g gerookte zalm
  • Handvol platte peterselie 

Bereiding

  • Plaats de mix in een grote kom. Voeg 15 g boter, water, gist en snufje zout toe. Kneed gedurende 10 min met een keukenrobot of 20 min met de hand.  
  • Dek de kom of rijsmand af met een vochtige handdoek of vershoudfolie en laat het deeg 40 minuten rijzen.  
  • Druk het deeg plat om de lucht eruit te laten, breng in de gewenste vorm en laat opnieuw 40 min afgedekt rijzen.
  • Plaats het deeg op een bakplaat of ovenschaal en bak 30 min in een voorverwarmde oven van 220°C.  
  • Maak ondertussen de hollandaisesaus. Snijd de resterende 125 g boter in blokjes en smelt in een steelpan. Doe 2 eidooiers en citroensap in een maatbeker. Giet de gesmolten boter geleidelijk bij het eimengsel terwijl je met een (staaf)mixer op hoge snelheid mixt. Breng op smaak.
  • Kuis de asperges en verwijder het harde uiteinde. Blancheer 3 minuten in kokend water en giet af. Verhit een grillpan en grill de asperges met een beetje olijfolie.
  • Prak de gekookte eieren en breng op smaak met p&z.
  • Snijd het brood. Beleg met gerookte zalm, de geprakte eieren, gegrilde asperges en werk af met hollandaisesaus en verse peterselie.
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie