- Aantal personen: 3
- Bereidingstijd: 20 minuten
Noedels, ik maak het eigenlijk niet genoeg maar vind het zo lekker. Ik vergeet vaak hoe makkelijk het wel niet is om een heerlijk en vooral snel noedelgerechtje op tafel te toveren. In dit recept is de saus eigenlijk de blikvanger: pindakaas, currypasta, sambal oelek, sriracha, honing,… Zoveel exotische smaken samen in een superlekkere saus. De halloumi-kaas geeft dan weer dat tikkeltje zout dat je nodig hebt in dit gerechtje. Dit receptje zag ik enkele jaren geleden langskomen op de website van Halfbaked Harvest, en paste ik onlangs een beetje aan met wat ik in mijn koelkast vond, dus voila een simpele versie van pindanoedels met paprika, boontjes en krokant gebakken halloumi.
ingredienten
- 110 g rijstnoedels
- 120 g halloumi, in blokjes gesneden
- 2 teentjes look
- 60 g pindakaas
- 70 ml sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 el honing
- 1/2 el sambal oelek
- 1/2 el currypasta
- 1/2 el sriracha saus
- 2 wortels, geraspt of met dunschiller fijngesneden
- 1/2 gele paprika, fijngesneden
- 100 g sperziebonen, gekookt
- Sap van 1 limoen
- Lente-ui, fijngesneden (afwerking)
- Koriander of platte peterselie, fijngesneden (afwerking)
- Chili vlokken (afwerking)
- Sesamzaadjes (afwerking)
- Pindanoten (afwerking)
Bereiding
- Breng een grote pot met water aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het kookvocht af.
- Mix ondertussen de look, pindakaas, sojasaus, sesamolie, honing, sambal oelek, currypasta, sriracha en een scheutje water samen tot een saus.
- Giet de saus over de noedels. Voeg het limoensap, lente-ui, koriander of peterselie, wortelen, paprika’s en sperziebonen toe.
- Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden Halloumi toe en bak tot ze goudkleurig zijn.
- Verdeel de noedels over de kommen en bedek ze met Halloumi. Werk af met sesamzaadjes, pindanoten en chilivlokken. Geniet ervan!
Opmerking: je kan heel eenvoudig variëren met de groenten die je gebruikt. Rode paprika, edamame bonen, mais,…