Je bekijkt nu Burrata salade met appel en kerstomaatjes

Burrata salade met appel en kerstomaatjes

Vorige week kwam er een verrassend groot pakket toe op het werk: een fles ‘Exclusive Crémant de Bordeaux Brut‘. Met de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen leek het mij dan ook de perfecte gelegenheid om een kleine picknick in mijn tuin te houden. Dankzij de hulp van Vivino (wat een heerlijke app toch), stelde ik vast dat de Crémant toetsen van honing, groene appel en ook steenvruchten bevatte. Iets wat mij meteen inspireerde om een frisse salade te maken. Ik heb voor deze salade burrata gebruikt in plaats van gewone mozzarella. Hierdoor heeft de salade geen dressing nodig, en doen het sap van de tomaatjes en de burrata al het werk. De geroosterde tomaten geven heel wat sap af in de oven, dus gooi het sap niet weg! Besprenkel de salade met olijfolie en het sap van deze tomaatjes. Als je geen burrata kunt vinden, gebruik dan gewoon verse mozzarellabolletjes of gewone mozzarella. De lichtjes bittere smaak van rucola past perfect bij de frisse appel en romige burrata in deze salade. Als je geen fan bent van rucola, vervang het dan door spinazie of veldsla, of laat het gewoon helemaal weg. Want met geroosterde tomaten en burrata samen kan het eigenlijk niet misgaan, toch? Perfect als lunch voor twee of als bijgerechtje!  

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de olijfolie en de honing samen met de tomaatjes in een kom. Werk af met peper en zout en plaats in de oven gedurende 15 min.
  • Snij ondertussen de groene appel in fijne reepjes (=julienne).
  • Meng de groene appel onder de rucola met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Schik de burrata in een schaal met de appel en rucola. Dresseer de oventomaatjes rond de burrata. Werk af met peper, zout en verse basilicum.
  • Serveer samen met een stukje brood. Smakelijk!

UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie