Je bekijkt nu Aardbeiengalette met verse kruiden

Aardbeiengalette met verse kruiden

#ikkooplokaal, sinds Covid-19 een begrip dat meer en meer is ingeburgerd en eindelijk aan een opmars bezig is. Consumenten passen massaal hun koopgedrag aan en gaan vaker bij de lokale boer of kruidenier om eten. Groenten, fruit en kruiden worden door velen zelfs gewoon uit eigen tuin gehaald! Toen BRU voorstelde om een lekker lokaal gerechtje op tafel te toveren, dan ging ik uiteraard volmondig akkoord. Want hoe leuk is het wel niet om met de fiets naar die ene vriendin te gaan die op haar balkon verse kruiden heeft staan, of naar “den boerenbuiten” te gaan en daar zoete aardbeien te halen bij de boer? We vergeten vaak wat voor lekkers we wel niet in onze eigen buurt hebben, dus laat dit het ideale moment zijn om dat terug te herontdekken! En wat met lokaal drinken? Wel, een biertje uit het Antwerpse kan er bij mij ook wel eens in! Maar ook mijn water haal ik gewoon uit Belgische bodem. Oké, wij drinken vooral kraantjeswater (lekker lokaal wel haha), maar zelfs ons bruiswater is afkomstig uit de Ardennen! 

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180-190 °C.
  • Meng in een grote kom de aardbeien met de honing, maïzena en vanille.
  • Rol het kruimeldeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met de confituur en laat ongeveer een rand van 2-3 cm vrij.
  • Schik de gesneden aardbei gelijkmatig over het deeg. Vouw de randen van het kruimeldeeg naar boven en bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei. Werk af met amandelschilfers.
  • Zet de galette in de oven en bak voor 50 minuten (of tot ze goudbruin is).
  • Laat lichtjes afkoelen en serveer met verse basilicum, munt en indien gewenst, met een bolletje ijs. Geniet ervan!

UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT!

Geef een reactie