Je bekijkt nu Tomaten galette met geitenkaas

Tomaten galette met geitenkaas

Zoals jullie weten treft corona Vlaanderen echt recht in het hart. Voor vele lokale handelaars is dit een zeer moeilijke periode, dus wordt er ook massaal opgeroepen om hen te steunen waar het kan.  Ook de lokale land- en tuinbouwers doen wat ze kunnen om ons te voorzien van gezond en lokaal voedsel. De boeren organiseren nu ook allerlei acties om hulpverleners te helpen (bv levering van gratis fruit in ziekenhuizen). Om deze initiatieven in de kijker te zetten én de boeren een hart onder de riem steken, ging ik deze fijne samenwerking aan met Boerentrots.

Boerentrots is een awarenesscampagne van de Boerenbond. #Boerentrots wil zo op een frisse en verrassende wijze een positief, authentiek beeld schetsen van de land-en tuinbouwsector in Vlaanderen.

Samen met mijn lief ging ik dan ook afgelopen weekend naar een lokale winkel in Antwerpen, t Biohofke, om al mijn groenten en fruit voor enkele HelenKooktjes te gaan halen, waaronder ook de ingrediënten voor deze heerlijke tomaten galette met geitenkaas.

In ‘het Biohofke’ in de leuke Zurenborgwijk brengen de eigenaars van de Baarbeekhoeve hun verse boerderijgroenten rechtstreeks tot bij de stadsbewoners in Antwerpen. Ze vinden het vooral heel belangrijk dat alles er even vers is als op de boerderij zelf. Je kan er terecht voor kraakverse groenten en fruit, verse zuivel, eieren, vlees en een breed assortiment aan droogwaren en dranken.  Het is gelegen op de hoek van de Kleine beerstraat en de Lange Van Ruusbroecstraat, op een kleine 100 meter van de gezellige Dageraadplaats.

 

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Snij de grote tomaten en de kleine kerstomaten doormidden in schijfjes.
  • Ontrol het kruimeldeeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat of als je voor een extra krokante bodem gaat, kan je deze ook gewoon op het rooster leggen (mét bakpapier!).

  • Beleg het kruimeldeeg met de geitenkaas of kruidenkaas en werk af met peper en zout. Hou 3-4 cm van de randen vrij. Schik er de tomaten kriskras op. Leg de rode uit ook op de galette.
  • Vouw de randen naar binnen en bestrijk met het losgeklopte ei. Bestrooi de randen met Italiaanse kruiden of sesamzaad. 
  • Werk af met een klein scheutje olijfolie en nog wat Italiaanse kruiden. Bak gedurende 35 min in de oven.

  • Haal de taart uit de oven en laat nog 10 minuten afkoelen voor het opdienen.  De tomaten zetten namelijk een beetje uit tijdens het bakken en verliezen veel sap. De rusttijd achteraf geeft de tomaten de tijd om hun sap weer op te nemen.

  • Werk af met enkele blaadjes basilicum. Ook lekker met wat parmaham bij.

Geef een reactie