Weer zo een gerechtje dat toevallig ontstond toen ik mijn koelkast aan het leegmaken was: ovengeroosterde aubergine en tomaat met burrata. Een heerlijk en vooral super simpel ovengerechtje zonder al te veel gedoe.
- Aantal personen: 2
 - Bereidingstijd: 10 minuten + 45 min oven
 
															ingredienten
Opm.: Hoeveelheden voor een bijgerecht. Indien je dit als een volwaardige maaltijd wil eten, zou ik de aantallen x2 (voor 2 personen).
- 1 aubergine
 - 200 g kerstomaatjes
 - 1 burrata
 - 50 g groene pesto
 - Peper en (grof zee)zout
 - Olijfolie
 - Verse basilicum, afwerking
 
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
 - Snij de aubergine doormidden en maak een raster in het vruchtvlees door telkens diagonale inkepingen te maken.
 - Besprenkel zowel de aubergine als de kerstomaatjes met olijfolie en kruid met peper en zout. Ik deed er ook een beetje Happy Roots kruiden op van Mill&Mortar (grote fan hier haha).
 - Leg de groenten op een met bakpapier of aluminiumfolie beklede bakplaat en rooster de groenten gedurende 40 minuten.
 - Besmeer de aubergine na 40 minuten met de pesto en rooster nog verder gedurende 5 min.
 - Snij de burrata doormidden en serveer met de ovengeroosterde groenten. Werk af met een beetje basilicum en peper en zout.
 - Heerlijk met een stukje brood!
 - Smakelijk!
 
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!