Je bekijkt nu Gezonde havermoutwafels met kokosyoghurt en vers fruit

Gezonde havermoutwafels met kokosyoghurt en vers fruit

De kringloopwinkel, voor mij een onbekend terrein maar daarom niet persé onbemind. Je hoort altijd honderden succesverhalen van mensen die leuke dingetjes scoren in de kringloopwinkel, maar om de een of andere manier dacht ik dat het bij mij nooit het geval zou zijn. Toch besloot ik om eindelijk eens wat werk te maken van nieuwe bordjes, leuk bestek en gewoon toffe prulletjes voor op mijn foto’s. De kringloopwinkel is een plek waar je tegen een zéér gunstige prijs (mijn mond viel open aan de kassa), toch mooie accessoires en meubels kan vinden én geef toe, de zoektocht naar al die spulletjes is al leuk op zich! Gewoon rustig rondneuzen tussen spullen met een geschiedenis. Dat maakt het net zo leuk. Na mijn ganse zoektocht in de Kringloopwinkel in Sint-Niklaas kwam ik buiten met een overvloed aan bordjes, mesjes en schattige theekopjes. En dat voor maar 3 euro!!!! NOT KIDDING HERE!! En sindsdien begrijp ik waarom kringwinkelen zo populair is in Vlaanderen. Het is goed voor onze portefeuille en voor het milieu. Win-win als je het mij vraagt! Deze twee bordjes waren mijn favoriet. Ik wou er direct mee aan de slag, en wat beter dan met good-old wafels. Ik maakte voor mezelf en mijn lieve testpersoon (deze keer: de mama) een gezondere versie van de wafels met fruit.

Havermoutmeel of havermeel wordt gezien als een gezonder alternatief voor tarwebloem, én meestal is het ook glutenvrij. Je kan het meel kant-en-klaar kopen, maar mocht je dit nergens vinden of je vindt het te duur dan kan je dit zelf gemakkelijk vermalen tot meel in een blender. In haver zitten veel meer eiwitten en vetten dan in de meeste granen en het zit vol met belangrijke vitamines!

ingredienten

  • 150 g havermoutmeel
  • 250 ml amandelmelk (of elke melk naar keuze)
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 druppels vanille-extract
  • 2 el kokosyoghurt
  • Kokosolie
  • Vers fruit naar keuze

Bereiding

  • Meng alle droge ingrediënten samen. Doe hierna hetzelfde met alle natte ingrediënten.
  • Voeg droog en nat bij elkaar. Klop alles tot een mooi beslag.
  • Zet het wafelijzer op en bestrijk met kokosolie. Giet het beslag in het wafelijzer en bak tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met fruit, yoghurt, honing en eventueel met kokosschilfers

Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.  

Geef een reactie