Je bekijkt nu Snelle pantry pasta penne

Snelle pantry pasta penne

#PANTRYPASTACHALLENGE, deze challenge zag ik deze middag op de Instagram van @mamasgezondetips verschijnen. Het maken van lekkere gerechtjes met ingrediënten die je gewoon in je voorraadkast of berging vindt, is iets waar we nu allemaal aan denken. Oké, we dagen onszelf graag uit in het weekend en bakken massaal cake, croissants of bananenbrood. Maar in de week, als je kinderen rondhollen of je eigenlijk weer moet beginnen telewerken, spendeer je liefst van al niet te veel tijd achter de kookpotten. Daarnaast is de supermarkt nu een plek die ik liever probeer te vermijden, dus als ik lekkere gerechten op tafel kan toveren met ingrediënten die ik standaard in huis heb, dan klinkt dat als muziek in de oren!

ingredienten

Bereiding

  • Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook. Voeg de kruiden toe en bak eventjes mee.
  • Voeg de tomaat in stukjes en tomatenpuree toe. Leng het blik tomaat in stukjes aan met een half blik water (zo kuis je het blik uit). Roer regelmatig en breng op smaak met peper en zout. Laat ondertussen zachtjes inkoken op een laag vuur.
  • Kook ondertussen ruim water in een pot voor de penne. Voeg een beetje zout en olijfolie toe. Kook de pasta volgens de verpakking. Giet het water af eens de pasta klaar is.
  • Verdeel de gerookte makreelfilet in kleinere stukken. Voeg de makreel toe aan de tomatensaus. Voeg eveneens de kappertjes toe.
  • Meng de gekookte penne onder de saus. Werk af met wat parmezaanse kaas en basilicum.

UITGETEST? Laat het mij  weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie