Je bekijkt nu Happy Easter: Yoghurt Bark

Happy Easter: Yoghurt Bark

Al een tijdje sluimert het idee van een frisse yoghurt bark in mijn hoofd. En ik dacht, wat een betere tijd dan Pasen om het eens een kans te geven. Ik probeer de hoeveelheid chocolade niet te overdrijven met Pasen, maar tegelijkertijd verwen ik mezelf toch af en toe graag met een kleine chocoladeverrassing. Natuurlijk, als ik wist hoe belachelijk gemakkelijk dit te maken was, zou ik het jaren geleden al hebben geprobeerd! Ik kan je vertellen dat dit de eerste van vele yoghurtbarktraktaties zal zijn die ik voor mezelf en vrienden maak! De schoonheid van zo’n yoghurt bark is dan ook dat het niet alleen echt heerlijk is. Het is redelijk gezond (althans voor zover desserts gaan). En het is zo’n eenvoudig recept om samen met de kinderen, neven en nichtjes in de keuken te maken.

ingredienten

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 100 ml Solo Crèmefine
  • 1/2 tl vanillearoma
  • 2 tl maple syrup
  • handvol granola
  • handvol gesneden mango
  • handvol gedroogde veenbessen
  • verse munt (afwerking)

Bereiding

  • Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier, zet aan de kant.
  • Klop de Solo Crèmefine op samen met de vanille en de maple syrup tot een slagroom.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt en vouw de slagroom erin.
  • Verspreid het yoghurtmengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bestrooi met gedroogde veenbes, gedroogde banaan, munt, verse mango en granola (of fruit naar keuze).
  • Zet in de vriezer gedurende 6 uur of ’s nachts, tot het volledig hard is.
  • Haal uit de vriezer en snijd in stukjes.
  • Genieten!

UITGETEST? Laat het mij weten via de #Helenkookt!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Maxime

    Dat ziet er goed uit! Maar heb twee vraagjes..
    1. in Nederland hebben we geen Solo cremefine. Kan ik ook gewone slagroom gebruiken?
    2. als je de yoghurt bark na een nacht in de vriezer, weer uit de vriezer haalt, blijft het dan hard, of moet je het in de vriezer bewaren en als “ijs” eten?
    Groetjes

    1. Helen

      Hey Maxime, je kan perfect gewone slagroom gebruiken hoor! Daarnaast moet je het inderdaad best bewaren zoals ijs, want anders gaat het geheel smelten 😉

Laat een antwoord achter aan Helen Reactie annuleren