Een tijdje geleden deelde ik al mee dat ik deze maand geen alcohol drink en dus volop aan het genieten ben van allerlei mocktails van The Mocktail Club. Af en toe duik ik echter ook eens de keuken in en probeer ik zelf een lekkere mocktail klaar te maken. Deze keer ging ik voor een alcoholvrije versie van een Moscow Mule. Wat heb je nodig? Niet bijzonder veel: honing, citroen en ginger beer. Laat je bovendien niet verwarren door de naam, want ginger beer is namelijk 100 % alcoholvrij!
Ik maakte er een heel apéromomentje van en proefde meteen ook de nieuwe Kettle Chips met Vegan Sheese and Red Onion! Jaja, je leest het goed, de smaak van Cheese & Onion maar dan volledig vegan (het is tenslotte ook Veganuary). Ideaal dus voor diegene die zuivel niet goed kunnen verdragen of wie bewust ervoor kiest om minder dierlijke producten te eten. De Vegan Sheese® & Red Onion is voor € 1,99 verkrijgbaar bij Delhaize en op Delhaize.be.
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten + afkoelen
ingredienten
- 200 ml water
- 1 el honing
- 150 ml citroensap
- 33 cl ginger beer
- Ijsblokjes
- 1 citroen
- Enkele takjes tijm
Bereiding
- Meng de honing met het water. Voeg enkele takjes tijm toe. Laat even koken op een gematigd vuur tot de honing volledig is opgelost. Zet opzij en laat afkoelen in de koelkast.
- Meng het citroensap met het honingwater en het ginger beer.
- Serveer met enkele schijfjes citroen, een takje tijm en ijsblokjes.
- Santé!