Mornings are for Mimosa’s, en zeker op Pasen! Als je een Paasbrunch in het vooruitzicht hebt, imponeer dan je bubbel zeker met de klassieker onder klassiekers: Mimosa’s! Makkelijker dan dit wordt het niet, want het basisrecept voor mimosa’s bestaat uit een fles van je favoriete champagne (of cava of prosecco) en sinaasappelsap. Zodra je de twee ingrediënten combineert, ben je al helemaal klaar! Tip: je kan een groter mengsel in een mooie karaf serveren en dit vervolgens in glazen te schenken. Meng hiervoor gelijke delen gekoelde cava of champagne met gekoelde (versgeperst) sinaasappelsap.
Wil je dit drankje een beetje pimpen? Voeg dan bloedsinaasappelsap, granaatappel of zelfs wat Triple Sec toe.
- Aantal porties: +/- 10 glazen
- Bereidingstijd: 5 minuten
ingredienten
- 1 fles schuimwijn (zoals cava (brut), champagne of prosecco)
- 750 ml vers sinaasappelsap
- Takjes munt, afwerking
- Schijfje citroen of appelsien, afwerking
Bereiding
- Vul de glazen met 1/2 gekoelde schuimwijn naar keuze.
- Voeg vers en gekoeld sinaasappelsap toe.
- Werk af met een takje munt en een schijfje citroen of appelsien.
- Santé!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!