Je bekijkt nu Mini cheesecake met rode vruchten

Mini cheesecake met rode vruchten

Het was weer zo’n middag waar ik het nodig vond om heel het appartement te kuisen. Dit houdt in dat ik dan de keuken uitgebreid onder handen neem, en dus ook alles wat in de koelkast staat en dringend op moet. Het restje Philadelphia roomkaas dat naar mij stond te loeren, moest er deze middag dan ook aan geloven. Op het menu: MINI CHEESECAKES !  Dit receptje is ideaal voor Pasen volgende week. Het is eenvoudig, super lekker, en je kan ze versieren met wat je maar wil. Dus ook met paaseieren bijvoorbeeld! Je kan de vulling ook aanpassen en er bijvoorbeeld besjes onder mengen of oreo-koekjes. Ook super lekker met gezouten karamel of witte chocolade. En zo kan ik maar doorgaan, haha! Je hoort het al, het is een eenvoudig receptje dat je naar hartenlust kan aanpassen.

ingredienten

  • 10 koeken naar keuze (ik gebruikte boterwafels)
  • 50 g kokosboter (of gewone boter)
  • 200 g Philadelphia roomkaas
  • 75 g suiker
  • 130 ml room (ik gebruikte Alpro plantaardige room)
  • 2 eieren
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl vanillearoma
  • 150 g diepvries bosvruchten
  • 1 tl maple syrup of honing
  • 1 tl chiazaad (voor binding)
  • 15 ml water (1 eetlepel)

Bereiding

Voor de cheesecakes (12 stuks) 

  • Verwarm de oven op 140-150 graden.
  • Maal de koekjes fijn en smelt de boter. Meng deze twee bij elkaar.
  • Doe de muffinvormpjes in de muffinbakvorm en verdeel de gemalen koekjes met boter over de vormpjes en druk aan met een lepel. Zet even apart.
  • Mix de roomkaas samen met de room los in een kom. Voeg de suiker, vanillearoma en citroensap toe en mix tot deze is opgenomen. Voeg de eieren er een voor een bij en mix er ook door.
  • Vul de muffinvormpjes met het kaasbeslag. Zet de mini cheesecakejes ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat ze daarna op kamertemperatuur komen en zet ze vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Voor de bosvruchten 

  • Verwarm de bosvruchten in een koekenpan met het water.
  • Laat dit een 10-tal minuten zachtjes inkoken en voeg de maple syrup of honing toe. Voeg ten slotte het chiazaad toe, dit zorgt ervoor dat de saus zich gaat binden.
  • Plaats voor 15 min in de koelkast, zodat het kan afkoelen en indikken.

Werk de cheesecakes af met de bosvruchten saus, en geniet ervan! UITGETEST? Laat het mij weten via #HELENKOOKT! 

Geef een reactie