Throwback time met deze mini Babybel pizza’s! ?? Geef toe, je weet nog perfect hoe het reclamespotje klinkt (ba ba ba ba Babybel).
Toen ik dit receptje uitwerkte voelde ik mij zo nostalgisch. In het lager hadden we namelijk de gewoonte om het roze Babybel omhulsel in een bolletje te kneden en dan tegen het hoge plafond in de refter te zwieren, en zo geschiedde het plafond hing voor enkele maanden vol roze bolletjes.
Dit gerechtje is ideaal als snackmomentje om 16u, maar kan perfect gegeten worden in de zetel met een leuke film op!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 25 minuten
ingredienten
- 1 pakje Babybel (6 stuks)
- 3 pitabroodjes
- 150 ml tomatensaus (Heinz Tomato Frito)
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 1 rode ui (in ringen gesneden)
- 125 g zongedroogde kerstomaatjes rood en geel
- Gedroogde oregano en tijm
- 100 g gesneden chorizo
- Handvol basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereiding
Voor 6 stuks
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de pitabroodjes overlangs, en leg met de gladde kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Stoof de sjalot en look aan in wat olijfolie. Voeg de tomatensaus toe en kruid met de gedroogde oregano en tijm en met wat peper en zout naar smaak. Laat de saus zachtjes verder koken.
- Snij de Babybel in dunnere schijfjes van drie. Gebruik zo 1 Babybel per mini pizza.
- Beleg de mini pizza’s met de tomatensaus. Garneer daarna met de Babybel, gesneden chorizo, rode ui en zongedroogde tomaten.
- Bak de mini pizza’s gedurende 10 à 15 minuten in de oven.
- Werk af met vers gesneden basilicum.
En GENIET!