Je bekijkt nu Oreo Cheesecake met paaseieren

Oreo Cheesecake met paaseieren

Met Pasen voor de deur ging ik op zoek naar een heerlijk en vooral gemakkelijk dessertje voor de Paasbrunch. Oké toegegeven, wij doen thuis geen Paasbrunch, maar ik weet dat er genoeg mensen zijn die dit wél doen. Vroeger dacht ik dat cheesecake intimiderend klonk, maar sinds ik ze ben beginnen maken, kan ik niet stoppen! Deze eenvoudige maar toch net iets specialere versie zorgt ervoor dat heel de familie direct verkocht is! Oh, vijf minuten nadat ik deze foto’s getrokken had, liet ik de cake vallen. En geloof mij, mijn hart stond precies echt enkele seconden stil. Ik kon het niet meer 100% redden, maar de smaak zat alleszins wel goed.

ingredienten

  • 150 g oreo
  • 50 g boter
  • 600 g roomkaas (Philadelphia)
  • 125 g room
  • 3 eieren
  • 120 g Candico agavepoeder
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 druppels vanillearoma
  • Paaseieren (afwerking)

Bereiding

! Opgelet, dit moet een nachtje in de koelkast! 

  • Verwarm de hete luchtoven voor op 140-150 graden.
  • Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Verkruimel de oreo’s in een keukenmachine. Meng de kruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan met je handen of met een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  • Meng de roomkaas met het agavepoeder, de room en het sap van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Werk af met een paar druppels vanillearoma. Het mengsel moet glad zijn.
  • Haal de bodem uit de koelkast en giet de cheesecake vulling op de bodem.
  • Bak de cheesecake ongeveer 60 – 65 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hij is klaar als de bovenkant lichtjes bruin begint te worden, maar ze zelf nog “wiebelt”.
  • Laat de cheesecake nog een uurtje in de oven rusten, met de ovendeur open. Eens ze volledig is afgekoeld, plaats je de cheesecake een nachtje in de koelkast.
  • Wellicht gaat je cheesecake een beetje gescheurd zijn, dat is volledig normaal! Bedek de scheur met paaseitjes voor een écht feest!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!   

Geef een reactie