De lente komt eraan! De dagen worden langer, de zon komt tevoorschijn en we maken ons (hopelijk) klaar voor een mooie zomerperiode met gevulde terrassen en leuke apéromomentjes. Na Dry January en Tournée Minérale waag ik mij in maart toch stilaan af en toe aan een glaasje (met de nodige tipsy momentjes tot gevolg). Zeker met het mooie weer van het afgelopen weekend kon ik toch wel genieten van een heerlijk frisse cocktail.
Deze keer ging voor een klassieke margarita, en een heerlijke variant met mango. Toegegeven, ik heb nog maar enkele keren een margarita gedronken en dat was wellicht in combinatie met taco’s. Het leek mij dan ook leuk om mijn Spicy Tofu Taco’s te pairen met deze margarita’s!
Niet alleen was ik zeer aangenaam verrast door de frisse cocktail, het is ook gewoon verrassend eenvoudig. De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn tequila, triple sec zoals vb. Cointreau, en limoensap. Als je eenmaal de ideale smaakbalans hebt gevonden, kan je eindeloos hiermee variëren zoals ik heb gedaan met de Frozen Mango variant ;-).
- Aantal personen: 1
- Bereidingstijd: 5 minuten
ingredienten
Klassieke Margarita
- 30 ml Cointreau
- 50 ml Tequila
- 20 ml vers limoensap
- Zout
- Ijsblokjes
- Munt (afwerking)
Frozen Mango Margarita
- 125 g mango (diepvries)
- 30 ml Cointreau
- 50 ml Tequila
- 20 ml vers limoensap
- Zout
- Scheutje water
- Ijsblokjes
- Munt (afwerking)
Bereiding
Wrijf de rand van je margarita glas in met een stukje limoen. Bestrijk de buitenkant van de rand met zout. Ik gebruikte hier zout met gedroogde munt.
Giet 30 ml Cointreau, 50 ml blanco tequila en 20 ml vers limoensap in een shaker. Voeg ijs toe en shake het geheel krachtig. Als je geen cocktailshaker hebt, kun je het ook schudden in een glazen pot of gewoon alles door elkaar roeren in een maatbeker.
- Voor de Frozen Mango Margarita mix je de cocktail even in een blender met de mango. Indien de cocktail te dik is, voeg je een scheutje water toe.
- Giet je cocktail uit in je margaritaglas en garneer met een stukje limoen en wat munt.
- Santé!!