Je bekijkt nu Menu 1 – “the best of” editie

Menu 1 – “the best of” editie

Eerst en vooral: een hele dikke merci voor alle reacties die ik heb mogen ontvangen naar aanleiding van de Kerstmenu’s! Superfijn om te horen dat jullie ook zo enthousiast zijn ;-). Zoals aangekondigd, starten we onze reeks met “the best of” editie. Vijf gerechten die het de afgelopen jaren telkens heel goed deden en menig maal in de smaak vielen. 

Printversie nodig? Best of edition – kerstmenu

Opmerking: Aangezien alle recepten reeds in het verleden uitgebreid werden uitgeschreven, zal ik telkens verwijzen naar de juiste pagina hier op de website. Enkel indien het een volledig nieuw recept betreft, wordt het wel onder de foto uitgeschreven.

Tip: Lees alle recepten eerst rustig door vooraleer je aan de slag gaat. Op die manier weet je een beetje de structuur die zal worden gevolgd en kan je (hopelijk) geen stappen vergeten.  

Hapje 1: Mini vidée met kruidige kaas en spekjes

Het receptje kan je hier terugvinden. 

 

Hapje 2: Scampi’s met pikante mango chutney

Het receptje kan je hier terugvinden.

Voorgerecht: Coquilles met butternut en zeekraal 

Het receptje kan je hier terugvinden.

Hoofdgerecht: Eendenfilet met seizoensgroenten

Het receptje kan je hier terugvinden. 

Kleine opmerking:

Laat de lange lijst van ingrediënten je niet afschrikken. Je kan ontzettend veel elementen op voorhand voorbereiden, zodat je op het moment zelf eigenlijk enkel de eend moet bakken. 

Daarnaast spreek ik van seizoensgroenten. Eet jij niet zo graag witloof of spruiten, vervang deze dan gerust door groenten die je wel lekker vindt. 

Dessert: Zachte chocoladetaart met vanille roomijs

Het laatste receptje van deze menu (trouwens ook een all-time favorite) kan je hier terugvinden of op pagina 134 in het kookboek. 

Ziezo, dat was deel 1! 

Laat gerust weten of deze menu tijdens de feestdagen op jouw tafel verschijnt. En heb je in de tussentijd een vraagje of opmerking? Laat het mij weten via de comments of stuur een mailtje naar info@helenkookt.be! 

Veel liefs,

Helen 

Geef een reactie