Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

Salade van bloemkool, zoete aardappel en halloumi

Nooit teveel potjes! Al denkt Jonas vaak van wel. Zeker op momenten dat de potjeskast (ja, wij zijn zo een huishouden met een kast vol potjes) quasi op instorten staat. Ondanks de vele frustraties die we soms hebben met onze potjes, ben ik ze het merendeel van de tijd wel zéér dankbaar. Op zondag probeer ik namelijk altijd al een beetje te mealpreppen voor de rest van de week. Ik zeg duidelijk “proberen”, want dit lukt helaas niet altijd zo fantastisch goed. Zeker niet als het mooie weer mij roept en ik liever een wandeling ga maken. De dagen dat het wél lukt, maak ik een heleboel verschillende dingen: denk maar aan granola bakken, soep of de basis voor salades. Sommige groenten kan je namelijk perfect op voorhand al klaar snijden en goed bewaren.

Tip: het boek van Stefanie van @foodloveblog is een heel goeie leidraad voor het mealpreppen! 

Enkele jaren geleden leerde ik het merk Mepal kennen via Healthyhabits Celien. Er liep toen een actie bij bol.com, dus kocht ik meteen enkele bewaardozen, lunch- en ontbijtboxen. Sinds begin dit jaar mag ik mij een zeer gelukkige ambassadrice noemen van dit merk (joepie, nog meer potjes haha)!

Ik gebruik de Multikommen Cirqula als bewaardozen voor tijdens het mealpreppen. De dozen zijn perfect voor het bewaren of meenemen van je gerechtjes. Bewaar eten in de schalen in de koelkast of de vriezer, warm het op in de magnetron (deksel moet dan wel worden verwijderd) en serveer je maaltijd in de schaal (direct) op tafel. Bovendien is het deksel luchtdicht en lekvrij. Hierdoor blijft voedsel langer vers en kan het perfect bewaard en meegenomen worden. 

Het receptje hieronder is een perfect mealprep-receptje dat je  gerust in het weekend kan voorbereiden. Zo kan je de groenten al op voorhand snijden, maar ook roosteren. De bulgur kan je ook al koken en bewaren. Zelfs de dressing kan op voorhand worden voorbereid. Win-win! 

 

ingredienten

  • 300 g zoete aardappel, in blokjes 
  • 200 g gesneden bloemkoolroosjes 
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 180 g bulgur 
  • 100 g verse spinazie
  • Handvol verse munt 
  • 4 el Griekse yoghurt 
  • 1 teentje look 
  • 1/2 citroen, sap 
  • Handvol verse dille 
  • 1 halloumi
  • 100 g granaatappelpitjes 
  • Olijfolie 
  • Versgemalen peper
  • Grof zeezout 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  •  Snij de zoete aardappel in kleine blokjes of koop deze voorverpakt. Snij de bloemkool in roosjes, of koop deze eveneens voorverpakt. Verdeel de bloemkool en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier. Meng de groenten met een scheutje olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper, grof zeezout en een theelepel gedroogde rozemarijn. 
  • Rooster gedurende 30 min in de oven tot de groenten gaar en goudbruin zijn.
  • Bereid ondertussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking. 
  • Snij de spinazie en de helft van de verse munt fijn. Zet even opzij. 
  • Maak in de tussentijd de dressing: meng hiervoor vier eetlepels Griekse yoghurt met een geperst teentje look. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, peper en zout, en werk af met fijngesneden verse dille en de resterende verse munt. Zet eveneens opzij. 
  • Snijd tot slot de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bak de halloumi in een pan zonder vetstof, circa 2 min. per kant totdat er mooie bruine korst ontstaat.
  • Stel de salade samen: meng hiervoor de bulgur met de verse munt en spinazie. Verdeelde geroosterde groentjes over de salade, samen met de gebakken halloumi. Werk af met de granaatappelpitjes en serveer met de dressing. 
  • Smakelijk!

Tip: Ik gebruik graag de Happy Roots mix van Mill & Mortar voor mijn geroosterde groentjes. 

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een antwoord