Je bekijkt nu Frisse gember munt limonade

Frisse gember munt limonade

Als je het weerbericht van deze week bekijkt, word je er eerlijk gezegd niet echt gelukkig van. Niet alleen wordt het een stukje frisser, ook blijven we niet gespaard van wat regen. Dat betekent dan ook dat ik de laatste zonnige dag van deze week volop moet benutten. Na de cocktails van afgelopen weekend, doe ik het deze week wat rustiger aan met een heerlijk frisse gember munt limonade. Zelfgemaakte limonade maken is zowel gemakkelijk als gewoon kei lekker! En mits een beetje toezicht – vanwege het kookvuur – kunnen zelfs kinderen het maken. Plus, je kan het pimpen met wat je maar wil: verse bessen, kruiden, ander fruit, of zelfs wat wodka (oepsie)!

Ik heb alle citroenen voor deze limonade met de hand geperst. Maar als je een elektrische sapcentrifuge of fruitperser hebt, zal het persen van al deze citroenen een stuk makkelijker en vooral sneller gaan. Er is niets mis mee om het met je eigen kracht te doen, maar soms wint het gemak haha! Alé, schol hé!

ingredienten

Bereiding

Voor de gember-munt siroop 

  • Om de eenvoudige siroop te maken, meng je 180 ml water, de suiker, een handvol munt en de gember in een kleine kookpot op middelhoog vuur.
  • Breng het aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Haal van het vuur, dek af en laat de siroop 30 minuten trekken. Je kan dit steeds wat langer laten trekken als je een pittigere siroop wenst.
  • Zeef de siroop om de gember en de munt te scheiden.

Afwerking limonade 

  • Pers het sap van de citroenen.
  • Meng in een grote kan het vers geperste citroensap, 700 ml water (naar smaak, kan iets meer of minder zijn naargelang hoe straf je de limonade wilt) en de gember-munt siroop. Koel een uurtje en serveer met wat citroen, munt en ijs.

UITGETEST? Laat het mij weten via  #HELENKOOKT!

Geef een reactie