Mini videetjes met Boursin en spek

Mini videetjes met Boursin en spek

Zijn er nog bladerdeeghapjes? Een vraag die volgende week sowieso de revue zal passeren (samen met zijn er nog kroketten). Awel ja, deze heerlijke videetjes met Boursin en spek bijvoorbeeld. Een perfect hapje voor de feestdagen, en vooral heel eenvoudig ;-). 

Filou was duidelijk ook grote fan! 

ingredienten

  • 1 pakje gerookte spekblokjes 
  • 1 doosje Boursin Look & Fijne Kruiden (150 g)
  • 50 ml melk
  • 50 g geraspte kaas + 10 g voor afwerking
  • 2 rollen bladerdeeg of 1 pak mini videetjes (aantal 10 – 12 stuks)
  • Eventueel 1 ei, losgeklopt
  • Beetje bieslook, afwerking

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Bak de spek krokant in een middelgrote pan. Zet even opzij. 
  • Mix ondertussen de Boursin samen met de melk en geraspte kaas in een keukenmachine. Kruid eventueel met een beetje peper. Meng de gebakken spek onder het Boursin mengsel en zet op zij. 
  • Indien je voorverpakte videetjes gebruikt, vul je deze met het Boursinmengsel. Werk af met een beetje geraspte kaas. Plaats deze in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten en zet op het einde nog kort even de grill aan.
  • Indien je de videetjes zelf wil maken, rol je het bladerdeeg uit en druk je met een ronde of stervormige uitsteekvorm 18 rondjes uit per bladerdeeg. Laat er 6 heel en druk bij de andere een kleine cirkel uit het midden (ik gebruikte het dopje van een flesje). Leg de 6 hele rondjes/sterren op een bakplaat met bakpapier. Prik er met een vork wat gaatjes in. Leg dan een laag cirkel/sterranden er op en bestrijk met ei. Zorg dat je in totaal 3 lagen hebt. Bak ze eerst zonder vulling in 10 minuten krokant. Vul deze zelfgemaakte videetjes vervolgens met het Boursinmengsel en zet ze gedurende 5 minuten onder de grill van je oven. 
  • Werk af met een beetje bieslook.
  • Smakelijk!

Opmerking: je zal wellicht vulling over hebben. Volgens mij kan je ongeveer 10 – 12 videetjes vullen met de bovengenoemde hoeveelheid ingrediënten. Als je dus voorverpakte videetjes gebruikt, raad ik aan om zeker dat aantal als richtgetal te nemen. Bij zelfgemaakte videetjes kan je best twee rollen bladerdeeg aankopen. 

Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 

Geef een reactie