Plaattaart met Boursin en gerookte zalm

Plaattaart met Boursin en gerookte zalm

Dit jaar mag ik mij officieel Boursin-ambassadrice noemen! Niet dat dit een opgave gaat worden, want zoals velen van jullie is Boursin al jaar en dag een vaste waarde in mijn keuken. Denk maar aan de talloze avonden op kot waar je geen inspiratie had en je een snelle pasta met Boursin uit je mouw schudde, of de apéro momentjes (stomme Corona) waar je gevulde champignons met Boursin serveerde. En zo kan ik wel blijven doorgaan.. 

Toen ik dan ook voor Pasen een lekker en gemakkelijk receptje moest uitwerken, koos ik resoluut voor een klassieker die hier al lang op tafel komt: plaattaart met wat je in de koelkast vindt! Deze keer koos ik voor een frisse plaattaart met gerookte zalm, gepekelde groentjes en smeuïge Boursin. Maar je kan de zalm ook vervangen door parmaham of extra groentjes zoals gegrilde courgette en aubergine. Ideaal voor Pasen, of gewoon als lunch of diner ;-). 

ingredienten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik enkele gaatjes in de bodem met een vork. 
  • Indien je de Boursin Zacht en Romig gebruikt, moet je deze niet meer “loskloppen”. Indien je de gewone Boursin gebruikt, raad ik het aan om deze even los te kloppen in een mixer of foodprocessor met een scheutje room. Dit zorgt ervoor dat je het bladerdeeg eenvoudiger kan besmeren. 
  • Bestrijk het bladerdeeg met de helft van de Boursin. Laat telkens 1 à 2 cm van de rand vrij.
  • Kluts het ei los en bestrijk er de randjes van de plaattaart mee. Bestrooi de randjes met sesamzaad of maanzaad gaat ook. 
  • Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de plaattaart uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen. Bestrijk met de resterende Boursin. 
  • Beleg met de gerookte zalm, kappertjes en gepekelde rode ui. Kruid met peper. Werk af met verse dille. 
  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
 

Dit bericht heeft 3 reacties.

  1. Maandagavond 12 april geef ik een online masterclass soezen. In samenwerking met Delicious vertel ik je alles over slagroomsoesjes, Bossche bollen, Paris-Brest en veel meer! Meld je hier aan! Deze bladerdeeg quiche is gevuld met gerookte zalm en spinazie. Een waanzinnig lekkere combinatie! Voor de bodem van deze zalm quiche heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Daarmee zet je in een mum van tijd deze hartige taart met spinazie en zalm op tafel. Dit bladerdeeg vind je op de versafdeling in de koeling. Serveer bij deze quiche een salade en je bent verzekerd van een heerlijk diner! Afgekoeld is deze spinazietaart trouwens ook heel lekker, voor de volgende dag als lunch bijvoorbeeld.

  2. Hanne

    Hoi Helen,
    Zou dit ook lukken met kruimeldeeg, en met Boursin Cuisine?
    Alvast bedankt!

    1. Helen

      Hey Hanne, normaal gezien wel! De Boursin Cuisine zal zelfs nog beter smeren denk ik 😉

Geef een reactie