Toegegeven, de drie receptjes die ik vandaag heb gepost ter gelegenheid van de World Picknick Day waren verdorie niet gemakkelijk om te maken. Ik had vandaag mijn derde examen en was pas om 19.30u terug thuis. De zon heeft in onze tuin dan nog een dikke twintig minuten tijd om te shinen, dus ik moest mij haasten. Zonder voorbereiding van wat ik juist ging maken, dook ik in mijn koelkast en stelde ik deze drie recepten samen. Wat toch weer bewijst dat het niet altijd zo moeilijk moet zijn hoor.
Ik begon dan met alles een voor een in dozen naar achter te dragen, maar onze tuin is toch een dikke 100 m diep, dus het zweet begon al vlijtig van mijn voorhoofd te druppelen. Uiteindelijk stond alles buiten en had ik ongeveer nog 8 minuten om alles te stylen én shooten, en dat terwijl het buiten nog steeds SNIKHEET was. Conclusie van het verhaal: 8 minuten en welgeteld 7 muggenbeten later had ik het op beeld staan. En ja, de zon was weg! Dus bij deze, het leven achter de foto’s is niet altijd glamoureus en mooi. Ik lig nu uitgeteld in mijn bed deze post te schrijven, heb alle beelden bewerkt én onze keuken terug netjes achtergelaten. En wanneer is mijn volgend examen? Jup, woensdag.. Wish me luck!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 10 minuten
ingredienten
- 1 nectarine
- 5 sneden parmaham
- St. Môret Apéritif Vijgen (ook lekker met mozzarella)
- Scheutje olijfolie
- Handvol pijnboompitten
- Basilicum (afwerking)
- Peper en zout
Bereiding
Deze post is in samenwerking met St. Môret.
- Snij de nectarine in schijfjes.
- Dresseer de parmaham op een bord.
- Voeg de nectarines toe.
- Kleur de pijnboompitten eventjes in de pan zonder vetstof.
- Werk af met de kaasbolletjes van St. Môret die gevuld zijn met vijgen, verse basilicum, peper en zout, een scheutje olijfolie en de pijnboompitten.