Ik hou van plaattaart, dat is gewoon een feit. Je kan gewoon een paar pakken bladerdeeg kopen, in de diepvries gooien en wanneer je eventjes niets in huis hebt (of alleszins heel weinig) maak je gewoon een lekkere plaattaart. Hier vind je nog een van mijn favorieten! Een plaattaart is niet alleen supersnel klaar, je kan er gewoon alles op doen wat je lekker vindt. Dit maakt het dan ook een handig recept om restjes mee te verwerken!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 30 minuten
ingredienten
- 1 rol bladerdeeg
- 3 sneetjes belegen kaas
- 250 g champignons
- 1 rode ui
- 1 el kruidenboter
- Peper en zout
- Enkele takjes tijm
- Scheutje olijfolie (afwerking)
- Rucola (afwerking)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de paddenstoelen in grove stukjes en bak ze vijf minuten in de kruidenboter. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan, en laat ze goed uitlekken op wat keukenpapier. Zet even apart.
- Snij de rode ui in ringetjes.
- Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, houd een rand van een centimeter vrij.
- Beleg de bodem met belegen kaas (behalve dus over die rand van 1 cm). Verdeel de paddenstoelen en rode ui erover.
- Werk af met enkele takjes tijm. Schuif de plaattaart in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
- Van zodra de plaattaart klaar is werk je deze af met een beetje olijfolie en rucola.