Je bekijkt nu Rigatoni met tapenade en pistache

Rigatoni met tapenade en pistache

En hier ben ik dan weer! Mijn examens zijn sinds deze week gedaan, maar het werk blijft zich maar opstapelen. Ik vertrek namelijk woensdag naar Nigeria in kader van mijn masterthesis. Voor mijn onderzoek betreffende ‘bedrijven en mensenrechten’ ga ik op bezoek bij Shell en bij de lokale inwoners van de Niger Delta. Daarnaast is het gewoon ook nog eens fijn om ’thuis’ te komen bij mijn oma. Zij woont daar al heel haar leven, waardoor wij elkaar maar om de zoveel jaar zien. Ze weet niet dat ik kom, dus ik hoop dat het een aangename verrassing is voor haar! Dit receptje zal dan ook eventjes een van mijn laatste nieuwe zijn voor de volgende weken. Ik ga wel nog oudere receptjes die bijvoorbeeld op IG staan, hier ook posten terwijl ik in Nigeria ben. Maaaaar ik kan niets beloven!

Eventjes ook over dit gerechtje: WOW, gewoonweg wow! Ik ben een grote pasta-eter, maar door de extra kilo’s van de afgelopen maanden heb ik pasta een beetje afgezworen. Toch kan ik het soms niet laten om met super simpele ingrediënten een heerlijk pastagerechtje in elkaar te toveren. Ik kreeg ook onlangs de vraag of ik nog eens een pastagerecht op de blog wou zwieren, en voila! Ik kwam dit gerechtje tegen op de blog van Cravingsinamsterdam. Zij maakte het met bloemkoom en gebruikte iets andere verhouding. Om het gerechtje meer eigen te maken aan mijn smaak en keuken voegde ik dus wat dingen toe of verving ik enkele ingrediënten met anderen. Ik ben zo tevreden met deze simpele pasta! Bijna alle ingrediënten die ik gebruikte vind je ook gewoon in je berging in blik of bokaal. Dus perfect voor studenten op kot!

ingredienten

  • 300 g Rigatoni (grote pasta)
  • 2 teentjes look
  • 4 el zongedroogde tomaat
  • 4 el zwarte olijven (uit blik)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 6 ansjovis reepjes
  • Handvol pistachenoten
  • Handvol rucola
  • Peper en zout
  • Cayennepeper (naar smaak)

Bereiding

  • Zet een grote pot water op het vuur met wat olijfolie en zout. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Hak de pistachenoten fijn (of klop ze fijn met een vijzel). Rooster ze vervolgens in een grote pan op middelhoog vuur. Bak ze zonder olie gedurende een minuut of twee terwijl je regelmatig roert. Zet opzij om af te af te koelen.
  • Voor de saus: Plaats de zongedroogde tomaten, kappertjes, knoflook, olijven en 2 el olijfolie in een keukenmachine, en hak fijn tot het de consistentie van tapenade heeft bereikt. Hak daarna de ansjovis fijn en voeg deze toe. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
  • Terwijl de pasta aan het koken is, verwarm je de tapenade op een middelhoog vuur. Voeg nog 1 el olijfolie toe en voeg de tapenade met ansjovis toe. Roer regelmatig om.
  • Eens de pasta klaar is, neem je een klein beetje van het kookvocht. Voeg de pasta en het beetje kookvocht toe aan de saus. Roer alles nog even om. Voeg indien nodig zout naar smaak toe.
  • Serveer de pasta met de geroosterde pistachenoten en rucola.
  • Geniet ervan!

Geef een reactie