Salade met halloumi en aardbei

Salade met halloumi en aardbei

In mijn vorige post gaf ik enkele leuke plekjes mee waar je gezellig kan picknicken in de buurt van Antwerpen. Naast de heerlijk frisse limonade die ik daar deelde, ben ik ook een grote fan van deze smaken combinatie: salade van krokante halloumi, tomaatjes en aardbei. De zomer op je bord, als je het mij vraagt ;-). 

Tip: Bereid alles al op voorhand voor, maar stel de salade pas ter plekke samen of verpak de salade strategisch in een mason jar of grote glazen pot. Zo voorkom je een “platte” salade die niet meer lekker smaakt.

ingredienten

  • 1 halloumi, gesneden
  • 200 g kerstomaatjes, in twee gesneden
  • 200 g aardbei, in twee gesneden
  • 1 rode ui, gesneden
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl appelciderazijn of xeresazijn
  • 1 tl honing
  • Peper en zout
  • 50 g rucola of veldsla

Bereiding

  • Snijd de halloumi in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Bak de stukjes halloumi tot ze krokant zijn, draai ze af en toe om. Plaats de halloumi in een apart potje om mee te nemen.

  • Snij de aardbeien en de tomaatjes doormidden. Snij de rode ui fijn.

  • Giet de olijfolie, azijn en honing in een grote glazen pot met deksel. Breng op smaak met zout en peper. Schroef het deksel stevig op de pot en schud de saus om te mengen. Vul deze glazen opbergpot of mason jar vervolgens met de gesneden tomaatjes, aardbei en rode ui. Voeg ten slotte de sla toe.

  • Eens je op je locatie bent toegekomen, kan je de pot lichtjes opschudden zodat de dressing zich over de groenten verspreidt.

  • Serveer in een grote kom en werk je salade ten slotte af met de gebakken stukjes halloumi.

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie