Afgelopen weekend kwamen de vrienden van mijn lief voetbal kijken. Dat ging uiteraard gepaard met de nodige pintjes bier, chips en vooral veel ambiance. In de tussentijd werkte ik enkele nieuwe HelenKooktjes uit, waaronder deze zomerse salade. Hét ideale moment dus om mijn keukenkunsten aan een testpubliek te onderwerpen.
Het verdict: AMAI DAS KEI LEKKER ;-).
Of mijn publiek zo objectief was, weet ik niet zo goed. Maar of het lekker was, dat kan ik wel bevestigen!
- Aantal personen: 2
- Bereidingstijd: 30 minuten
ingredienten
- 200 g scampi’s
- 150 g ananas, in blokjes gesneden
- 1 avocado
- 100 g (gekleurde) kerstomaatjes
- 50 g gemengde sla (veldsla, rucola,..)
- 1 tl olijfolie
- 1 tl witte wijnazijn
- Peper en zout
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 tl mayonaise
- 1 tl currypoeder (voor scampi’s) + 1/2 tl currypoeder (voor dressing)
- 1/2 tl honing
Bereiding
- Snij de ananas in kleine blokjes. Met de resterende ananas heb ik nog een receptje voor jullie in petto, of kan je uiteraard ’s morgens in je ontbijt verwerken.
- Halveer de avocado. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in een rastervorm. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en zet even opzij. Snij de kerstomaatjes overlangs en zet ook even opzij.
- Plaats de sla samen met de tomaatjes en gesneden ananas in een grote kom. Voeg 1 tl olijfolie en 1 tl witte wijnazijn toe en kruid met peper en zout.
- Verwarm een pan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Dep de scampi’s droog met wat keukenpapier en kruid met peper, zout en currypoeder. Bak de scampi kort in de pan tot ze een krokant korstje krijgen.
- Maak ten slotte de dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, currypoeder en honing goed te mengen. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe naar smaak.
- Dresseer de salade met de gesneden avocado en gebakken scampi’s. Werk af met de dressing.
- Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
Super lekker. En snel klaar, winnende combinatie als je het mij zegt 😉
Dank u Jasmina! Super lief 😉
thanks, very interesting 🙂