Een gemakkelijke klassieker die tot stand kwam toen ik weer eens mijn koelkast aan het leegmaken was. Niet te veel poespas, en vooral héél lekker: Tagliatelle met prei en spekjes. Ideaal als snelle maaltijd na een drukke avond, én je kan er naar hartenlust mee variëren! Denk maar aan stukjes (gerookte) zalm in plaats van spek of nog extra broccoli. Smakelijk hé!
- Aantal personen: 2 à 3
- Bereidingstijd: 20 minuten
ingredienten
- 125 g gerookte spekblokjes
- 200 g pasta (vb. Tagliatelle)
- 200 ml room
- 1/2 bouillonblokje
- 50 ml water
- 2 stengels prei
- 1 ui
- 1 teentje look
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereiding
Maak de prei schoon en snij in ringen. Snij de ui en de look eveneens fijn.
Bak de spekblokjes ondertussen krokant. Zet daarna even opzij en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Stoof de prei samen met de ui en look gaar in een scheutje olijfolie of een klontje boter. Kruid met peper en een beetje zout.
Voeg de room toe en laat het geheel even inkoken. Los het bouillonblokje op in een beetje (ongeveer 50 ml) water en voeg dit eveneens toe. Laat de saus verder inkoken.
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en schep de pasta door de saus.
Voeg ten slotte de gebakken spekjes toe.
Verdeel de pasta over de borden en werk af met parmezaanse kaas.
- Smakelijk!
ZEER LEKKER
Super lekker!!!
Kan niet missen, gewoon heerlijk!
Welk bouillon blokje gebruik je? Groenten of kip bouillon?
Amai, zo goed!
Spek is toch altijd een goei plan, dat tesamen met die gestoofde prei… Hemel op aarde op een doordeweekse woensdag 🤤😃.
Als er volk komt eten, is dit hetgeen ik ga maken.
Bedankt voor het mega lekkere receptje!
Oh, heel erg bedankt voor de fijne reactie!!
Helen, ik had gemaakt volgens het plan, een nadeel ik had het dubbel moeten doen.
Er was te weinig dus voor de volgende keer een dubbele portie..
Ik, dus ook jij kreeg een dikke 8 voor de smaak.
Dank u.
Groetjes Johan
Heerlijk
Wat voor bouillon blokje gebruik je?
Heerlijk gegeten. Voor het eerst mijn kerstcadeau, kitchen Aid, gebruikt om ook verse pasta te maken, nou dat is zeker voor herhaling vatbaar