Je bekijkt nu Toast Champignons met huisgemaakte kruidenboter

Toast Champignons met huisgemaakte kruidenboter

Toast Champignon, een echte Vlaamse klassieker die je in elke dorpsbrasserie wel op de kaart kan terugvinden naast de Croque Madame en Omelet natuur. Afgelopen weekend bracht dan ook een zeer nostalgisch gevoel bij mij naar boven toen ik deze heerlijke toast bij ons op tafel toverde. De toast champignon combineerde ik met een andere klassieker die binnenkort op elke Vlaamse BBQ-tafel zal verschijnen van zodra de temperaturen de hoogte in schieten: huisgemaakte kruidenboter. Niet alleen is dit zo eenvoudig, maar ook gewoon spotgoedkoop en vooral kei kei lekker! 

Voor deze gerechtjes ging ik in zee met Solo. In het verleden maakte ik al enkele keren gerechten voor hen, maar deze keer was toch net dat tikkeltje anders. Ik mocht namelijk aan de slag gaan met de Solo 100% Plantaardig. Volledig vegan, lactose- en zuivelvrij, maar met een heerlijk boterachtige smaak. Bovendien is ze ook perfect voor gebak. Beloofd, je proeft écht geen verschil! 

ingredienten

  • 150 g boter (vb. Solo 100% Plantaardig) 
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 10 g dille
  • 10 g peterselie 
  • 10 g bieslook
  • Peper en zout 
  • 200 g champignons naar keuze
  • 2 dikke sneden brood
  • 1 sjalot, fijngesneden 

Bereiding

Voor de kruidenboter 

  • Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 
  • Snij de look fijn. Hak de kruiden ook fijn.
  • Meng de zachte boter met de knoflook en kruiden tuinkruiden. Roer tot een gladde massa en kruid met peper en zout. 
  • Rol de boter in wat folie op tot een worstje om in de koelkast op te laten stijven of zet even aan de kant om meteen te gebruiken. 

Voor de toast champignon

  • Snij de champignons in  dikke gelijke stukken. Neem een braadpan en doe er een beetje kruidenboter en olijfolie in. Laat deze goed heet worden.
  • Snij de sjalot fijn en fruit deze in de kruidenboter. Doe de champignons mee in de pan en bak ze goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet opzij. 
  • Kuis de pan een beetje af en voeg opnieuw wat kruidenboter toe. Snij twee dikke sneden brood en bak deze telkens aan elke zijde goudbruin in de pan.  

  • Leg de toast op een bord en serveer met de gebakken champignons. 

  • Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie