Je bekijkt nu Tomaten tarte tatin x Crisp

Tomaten tarte tatin x Crisp

Mijn weekje eten met Crisp! 

Nadat ik de afgelopen maanden Crisp enkele keren zag passeren bij mede-foodies, moet ik toegeven dat ik toch ook heel erg benieuwd was naar deze online supermarkt. Ik mocht van Crisp hun werking proberen, en boy it did not disappoint! Lekker, lokaal en vers, en bovendien ook heel wat leuke producten die ik eerder enkel vond in (duurdere) speciaalzaken. Ik ben fan!! De favorieten deze week:

1. Tagliatelle vongole
2. Tomaten tarte tatin met burrata
3. Yoghurt met lekkere fruitjes en granola
4. Padron peppers & plankje met lekkers

Aangezien de tomaten tarte tatin door velen geliefd bleek te zijn, kan je hier het receptje terugvinden. Ik baseerde mij voornamelijk op het recept in de Crisp app, maar gaf er een kleine twist aan. Alle credits dus aan Crisp voor dit heerlijke receptje met kwaliteitsvolle producten!! 

Het handige is dat je heel wat leuke recepten kan terugvinden, waarbij je de ingrediënten meteen in je winkelmandje kan steken en kan bestellen. Win-win! 

Ben je bovendien ook benieuwd naar Crisp? Gebruik dan deze kortingscode van 15 EUR, én krijg bovendien een fles lekkere olijfolie! 

Kortingscode: CODE HELEN

ingredienten

  • 1 rol bladerdeeg 
  • 750 g kerstomaatjes 
  • 1 bol burrata 
  • 2 sjalotjes
  • Boter 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 
  • 1 el balsamicoazijn 
  • 1 tl kristalsuiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. 
  • Snij de sjalotjes fijn. 
  • Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een ovenbestendige pan. Bak de sjalotjes goudbruin. 
  •  Voeg de kerstomaatjes toe, samen met de balsamicoazijn, suiker en peper en zout. Bak een 10-15tal minuten tot de tomaatjes geknapt zijn (je mag deze een beetje plat duwen) en het geheel goed is ingekookt. 
  • Rol het bladerdeeg uit en snij deze (indien nodig) in de vorm van de pan. Prik met een vork een paar kleine gaatjes in de bodem. 
  • Drapeer het bladerdeeg losjes over de pan met tomaat-sjalot. Druk het bladerdeeg niet aan tegen de wanden van de pan. 
  • Bak de taart 25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat nog 5 minuten rusten. 
  • Verwijder de taart uit de pan door eerst met een keukenmes de randen van het deeg los te snijden van de pan. Druk vervolgens een schaal of bord tegen het deeg en draai voorzichtig de pan om. 
  • Bestrooi de tarte tatin met een beetje gedroogde tijm en oregano en serveer met de burrata. 
  • Smakelijk! 
In samenwerking met Crisp België
 

Geef een reactie