Je bekijkt nu Verse fishsticks met erwtenstoemp

Verse fishsticks met erwtenstoemp

Makkelijke, knapperige vissticks met een zelfgemaakte tartaarsaus en heerlijke erwtenstoemp! De favoriet van menig kind, maar geef toe, ook van ons. Fish sticks met puree is een gerechtje dat ik op kamp altijd zoooo extreem lekker vond. Het is poepsimpel, en ik kon zo drie borden naar binnenspelen. Zoals jullie wel weten krijg ik elke maand ook een challenge van Bonduelle, deze maand: Groenten in de stamp. Een goeie ouwe stoemp maken, maar dan wel een hippe versie! Een uitdaging die mij lang heeft wakker gehouden, want hoe maak je zoiets in godsnaam hip?? Ja, mijn recept is niet echt hip, maar heerlijk nostalgisch mag ook zeker?

Oh, en hebben jullie de prachtige spulletjes van Collishop al gezien? Onlangs ging ik een samenwerking met hen aan om een gezellige en ‘christmas-ready’ tafel te maken. Ziezo, dit is het resultaat! De koperen mules zijn perfect voor een heerlijke Moscow Mule (wie weet maak ik dat wel eens), en het pannetje is ideaal voor gerechtjes origineel te presenteren of voor je saus. Als het aan mij had gelegen had ik heel de webshop leeg gekocht, maar kijk laat het een tip zijn voor mijn vrienden en familie voor Kerst hé ;-).

ingredienten

  • 2 witte visfilets (pangasius, kabeljauw,..)
  • 4 aardappelen (zachtkokende)
  • 200 g diepvrieserwten
  • 2 eieren
  • Scheutje melk
  • 1 tl kappertjes
  • 2 augurken
  • ½ rode ui
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • Handvol munt
  • Panko
  • Plantaardige olie of frituurolie
  • Bloem
  • Peper en zout
  • Nootsmuskaat
  • 1 tl boter

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Stamp de aardappelen mooi glad en meng een ei en de boter door de puree om hem smeuïg te maken. Voeg een beetje melk toe indien nodig. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de diepvrieserwten in de microgolfoven tot ze gaar zijn. Roer de erwten door de puree. Werk eventueel af met een beetje munt.
  • Snij de augurken en rode ui in stukjes. Snij wat munt fijn. Roer de munt, de kappers, rode ui en de augurken door de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de Griekse yoghurt toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Snij de witte visfilets in reepjes, of koop deze kant-en-klaar voorgesneden (in AH is dit verkrijgbaar). Zet drie kommetjes klaar. Vul eentje met bloem, een met losgeklopt ei met wat peper en zout, en een met panko. Haal de reepjes vis eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko om ze mooi te paneren.
  • Verwarm plantaardige olie of frituurolie in een pan of kookpot en bak de fishsticks langs alle kanten mooi bruin.
  • Serveer de fishsticks met verse tartaar en de erwtenstoemp.

Deze post is in samenwerking met Bonduelle en Collishop. UITGETEST? Laat het mij zeker weten via de hashtag #HELENKOOKT

Geef een reactie