Be my Valetine: French toast met ricotta, framboos en amandelen

Be my Valetine: French toast met ricotta, framboos en amandelen

Morgen is het zover, Valentijn! Een zeer overroepen dag, die toch traditiegetrouw wordt gevierd door velen van ons. En hoe kan je dat beter doen? Verras je liefste op deze woensdag met een heerlijk ontbijt op bed. Want we weten allemaal dat de liefde van de man of vrouw door de maag gaat he! Natuurlijk mag jij jezelf niet vergeten, dus maak een dubbel ontbijt en kruip zelf ook nog eventjes onder de dekens.

ingredienten

  • 1/2 brioche brood (6 sneden)
  • 2 eieren
  • 200 ml melk (vb. amandelmelk)
  • 3 el Candico kokosbloesemsuiker
  • 100 g ricotta
  • 1/2 tl vanillearoma
  • 2 tl maple syrup
  • 150 g diepvriesframbozen
  • handvol amandelschilfers
  • handvol verse frambozen
  • verse munt (afwerking)

Bereiding

  • Breng de frambozen in een pan aan de kook en laat 4 minuten borrelend doorkoken met een klein scheutje water. Voeg 1 el kokosbloesemsuiker toe. Laat afkoelen.
  • Klop de ricotta samen met de vanille en maple syrup op. Zet eventjes in de koelkast.
  • Klop de eieren los in een diep bord. Schenk de melk mee in het bord. Voeg de andere 2 el kokosbloesemsuiker toe.
  • Snij de brioche in sneden van 3 cm ongeveer. Haal het brood door het eiermengsel. Bak het brood aan beide kanten goudbruin in boter. Voor een knapperig, maar vanbinnen lekker zacht wentelteefje zorg je best voor een gloeiend hete pan.
  • Kuis de pan van de wentelteefjes uit met een keukenpapier. Bruin de amandelschilfers nog kort in die pan zonder vetstof.
  • Stapel de wentelteefjes met telkens een laagje ricotta. Werk af met de frambozen en enkele verse frambozen en munt. Strooi ten slotte de amandelschilfers over de lekkere toren met nog wat maple syrup.
  • Geniet!

Geef een reactie