Bloemkoolstoemp met geroosterde bloemkool

Bloemkoolstoemp met geroosterde bloemkool

Nieuwe maand, nieuwe Bonduelle challenge! Toegegeven, het wordt steeds moeilijker om telkens weer met nieuwe, originele dingen te komen maar we doen ons best he. Deze keer stond stoemp op de menu! Vorige keer maakte ik een klassieke versie van de erwtenstoemp, maar gaf ik het een nieuwe twist met de zelfgemaakte en oh zo heerlijke fish sticks. Deze keer ging ik voor een veggie optie die heerlijk is als bijgerechtje of als veggie gerecht op zich.

Binnenkort is het Kerst, nog een dikke 20 dagen en we kunnen weer vollenbak gaan eten en lachen en drinken met familie en vrienden. Geef toe, het is toch een gezellige periode! Maar voor velen, of toch diegene die in de keuken staan, ook een periode vol stress en last-minute boodschapjes. Ze noemen het niet voor niets ‘Stressmis’! Ik ga geen uitgebreide menu op de blog zwieren voor Kerst, maar zal geregeld wel een lekker dessertje, bijgerecht, hapje of meer online zetten. Dit zijn allemaal gemakkelijke, snelle en vooral lekkere gerechtjes die perfect passen voor Kerst, of eender welke gelegenheid. Dus neem af en toe een kijkje op de blog! Om te beginnen: heerlijk smeuïge bloemkoolstoemp met geroosterde bloemkool!

ingredienten

  • 4 dikke aardappelen (loskokend)
  • 400 g bloemkoolroosjes (diepvries Bonduelle)
  • 1 ei
  • 100 ml melk (ik gebruikte rijstmelk)
  • 100 g jonge velderwtjes (diepvries Bonduelle)
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Beetje komijn
  • Beetje paprikapoeder
  • Krokante gefrituurde ui

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in een grote pot water met een snuifje zout.
  • Neem enkele bloemkoolroosjes en zet ze even in de microgolfoven tot ze ontdooid zijn. Meng met een de olijfolie en alle kruiden. Dit mag voor 15 minuutjes in de oven roosteren.
  • Doe de resterende bloemkoolroosjes in de pot met water waarin de aardappelen aan de kook worden gebracht.  Ongeveer een kwartier later zijn de aardappelen en de bloemkool gaar. Giet nadien het kookvocht af.
  • Plet de aardappel en bloemkool tot stoemp. Maak er geen puree van zodat er ook stukjes bloemkool en aardappel in achterblijven. Werk af met een scheutje melk, een klontje boter en de dooier van een ei.
  • Ontdooi de jonge velderwtjes snel in de microgolfoven met een beetje water en zout.
  • Neem de geroosterde bloemkool uit de oven en begin met dresseren. Eerst de stoemp mooi uitsmeren, daarna de geroosterde bloemkool, wat erwtjes en om af te werken de krokante ‘bicky uitjes’.
  • Geniet!

UITGETEST? Laat het mij weten via de hashtag #HELENKOOKT!

Geef een reactie