Blokfood: Pizza Toast

Blokfood: Pizza Toast

Nog een paar dagen en het jaar 2018 zit er weer op. Ik had kunnen eindigen met een mooie foto van mij als afsluiter van dit jaar, maar ik doe het met pizza toast. Want geef toe, soms zijn de simpele dingen in het leven zoveel keer beter! Mijn bedankingen voor dit jaar krijgen jullie nog in de volgende post, dus voorlopig hou ik het gewoon op dit easy receptje. Perfect voor oudjaar als hapje, maar even perfect voor de student die een snelle snack of lunch wil. Het is maar hoe je het aankleedt zeker?

Dit receptje is zoooo eenvoudig, zoals alles dat ik hier op zwier eigenlijk, maar dat terzijde. Voor de maand december daagde Bonduelle mij weer uit, dit keer: #feestdagenmetbonduelle. Dus ging ik op zoek naar enkele leuke hapjes die eenvoudig en snel zijn, die de student op kot kan maken voor zichzelf of voor vrienden én die toch een beetje “fancy” zijn! Het moeten niet altijd ovenhapjes zijn hé (geen haat, want dikke fan hier). Ik gebruikte de gegrilde diepvriespaprika van Bonduelle, want toegegeven, dat is echt mijn favoriet in hun assortiment. Ah btw, deze pizza toast is een van mijn eerste creaties op kot. We gaan terug naar 2014 denk ik, voor de hele Insta-hype, en ik gewoon kookte op kot om niet te verhongeren. Met wat oud brood, overschot van de tomatensaus en mozzarella maakte ik deze pizzatoast. Nu 4 jaar later een kleine upgrade maar even gemakkelijk. Heerlijk als snack of lunch (met slaatje bij dan) of als hapje op de feestdagen!

ingredienten

  • 8 sneden brood (wit,bruin, maakt niet uit)
  • 100 g chorizo
  • 100 g mozzarella
  • 1 el pesto
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui (fijngesneden)
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el ketchup
  • Handvol basilicum
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de tomatensaus. Fruit de ui aan in een beetje olijfolie. Neem de tomaten uit blik en voeg deze toe. Doe er de gedroogde kruiden  bij. Laat 10 minuten zachtjes koken. Wanneer de saus wat is ingekookt is hij klaar.  Voeg de tomatenpuree toe. Roer er de tomatenketchup en het zout door. (Tomatensaus uit een pot is even goed hoor)
  • Rooster ondertussen kort de sneetjes brood in een broodrooster. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes brood erop. Snijd de chorizo en de mozzarella in dunne plakjes. Snijd de kerstomaten in kleine stukken.
  • Rangschik de toasten op de bakplaat. Beleg met de tomatensaus, de mozzarella, gegrilde paprika van Bonduelle (diepvries), chorizo en overal een beetje pesto.
  • Bak de pizzatoast 8-10 min in de oven tot de kaas begint te smelten.

Geef een reactie