Chia pudding met mango nicecream

Chia pudding met mango nicecream

Niet alle receptjes lopen bij mij altijd van een leien dakje. Ook ik heb veel trial and error momentjes, en dit is er eentje van. Chia pudding en ik zijn geen goede vrienden. De eerste jaren (voor ik het écht geproefd had) zei iedereen dat het naar niet veel smaakte of een vieze textuur had. Dus nam ik de proef op de som… Maar dat mislukte, het was te lopend waardoor ik niet echt kon oordelen over al de andere dingen. Een tweede keer was het dan weer te vast, maar met een beetje meer kokosmelk was dat echter verholpen. En ja, ja daar was het dan, mijn liefde voor chia pudding was ontstaan. Chia pudding met besjes, met mango, met frambozencoulis of met nice cream! Want wie heeft er niet graag dessert als ontbijt?

Eerst en vooral, wat is chia pudding? Chiazaadjes zijn een bron van vitaminen, en vallen daarom dus onder de term ‘superfoods’. Ik heb een hekel aan zo’n termen, maar ja ik kan het ook niet ontkennen dat het dat is. Het zit vol met gezondheidsvoordelen: veel vezels, verzadigd gevoel, essentiële vetzuren, en ik kan zo wel doorgaan. Niet alleen is het een heel dankbaar zaadje, het is nog eens gemakkelijk te gebruiken ook. Ik strooi het soms wel eens over mijn salades voor een extra crunch. Daarnaast hebben we nog nice cream! Ja, eigenlijk niet moeilijk want de naam zegt het zelf al: Nice + Ice cream = Nice cream! Een gezondere versie van een ijsje, maar dan gemaakt met meestal bananen en yoghurt. Maar nu gebruikte ik mango in de plaats, en geloof mij, het is even lekker!

ingredienten

  • 4 el chia zaad
  • 1 el honing
  • 200 ml kokosmelk
  • Handvol diepvries mango
  • 1 el yoghurt (ik gebruikte kokos)
  • Scheutje water

Bereiding

Maak de eerste stap de AVOND OP VOORHAND! Dit is super belangrijk, of je moet een eeuwigheid wachten. Voor de Chia Pudding 

  • Meng het chia zaad, de honing en de kokosmelk samen in een kom.
  • Laat een paar minuten rusten, en roer opnieuw.
  • Dek af met folie en bewaar in de koelkast gedurende minstens 2 uur of gedurende een hele nacht.

Voor de mango nicecream

  • Mix in een hoge snelheid blender of keukenmachine de bevroren mango en yoghurt samen tot je een ijsachtige consistentie krijgt.
  • Voeg indien het te hard is een beetje water of extra yoghurt toe.
  • Indien het blokkeert, dan zet je de mixer of blender even uit en roer je alles nog eens goed onder elkaar.
  • Verdeel dit over twee glazen en werk af met de chia pudding.

Uitgetest? Laat het mij vooral weten via Instagram met de hashtag #HELENKOOKT.

Geef een reactie