Chocolade pudding met een twist

Chocolade pudding met een twist

Chocolade chia pudding, een “smooth”, gemengde versie van een klassieke chocolade chia pudding, maar dan zonder de typische chiazaadtextuur. Voor wie houdt van het idee van chia pudding, maar niet van die tapioca-achtige textuur, is dit een perfect recept! Het smaakt als een mix tussen chocomousse en chocoladepudding, maar dan gezonder en zuivelvrij. Vul aan met vers fruit naar keuze, chocoladestukjes of zelfs slagroom. Smakelijk!

Voor de pudding gebruikte ik de Alpro Choco Hazelnoot. Dit is een 100% plantaardige hazelnootdrink met een chocosmaakje om van te smullen. Qua samenstelling is de drink niet perfect, maar af en toe mag je dit zeker wel eens drinken. Het drankje is redelijk zoet, dus eigenlijk is het perfect om in een dessert te verwerken zoals pudding, pannenkoekjes, milkshake.. Tip: maak het receptje voor 4 personen (of meer), voor minder heeft de blender misschien te weinig inhoud waardoor het moeilijker wordt om te mixen.

ingredienten

Bereiding

  • Mix alle ingrediënten voor een dikke minuut in een krachtige blender, of tot de pudding romig is.
  • Breng de pudding over in een kom, dek af en koel minstens 4 uur in de koelkast.
  • Serveer de chocolade pudding met chocoladeschaafsel, gehakte noten en vers fruit zoals framboosjes.

Geef een reactie