Christmas is coming: Panna cotta met thee

Christmas is coming: Panna cotta met thee

De laatste stop in mijn Kerstmenu is deze heerlijke panna cotta met thee. Thee? Ja, thee! Special.T bestaat in 2020 tien jaar en dat willen ze vieren. Het merk is gespecialiseerd in thee-innovatie want zij kwamen als eerste met een gespecialiseerde theemachine op de markt die op basis van theecapsules de perfecte kopje thee maakt. Dit leek mij dan ook de perfecte uitdaging om de Special T. thee in mijn Kerstmenu te verwerken, maar op een subtiele manier. Daarnaast is de machine ook gewoon een topcadeau voor echte theeliefhebbers. Sommige zwarte theesoorten kunnen snel geïnfuseerd worden op 92°C, terwijl dit bij groene thee pas is op 80°C. De theemachine herkent de specifieke infusiecode van elke capsule uit 256 mogelijke combinaties. Op deze manier past ze voor elke thee de infusie tot op de graad en tot op de seconde precies aan. Hoe cool is dat? Na het eten grijp ik eerder naar een tasje thee dan naar koffie, dus was de ‘After Meal’ thee de beste keuze voor dit dessertje. Een heerlijke infusie met een licht subtiele smaak van venkel en anijs.  Perfect!

Panna cotta is een Italiaans dessert dat wordt gemaakt door room, suiker en gelatine te laten sudderen. Elke lepel is een zijdezachte, lichte en romige hap. Daarnaast zijn de ingrediënten goedkoop, de bereiding is moeiteloos en ongecompliceerd, en je kan het perfect op voorhand maken. Het beste deel is dat je kunt spelen met verschillende smaken en variëren met thee of fruit dat wordt gebruikt. Door de thee te gebruiken, krijgt dit klassieke dessert een unieke en delicate smaak. Het is het perfecte post-dinner dessert na een heerlijke Kerstmenu!

ingredienten

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 250 ml volle room
  • 1 tl vanille-extract
  • 90 g suiker
  • 3 el thee (vb. After Meal van Special T.)
  • 3,5 gelatine blaadjes
  • Vers fruit (afwerking)
  • Koekjes (afwerking)

Bereiding

(MOET EVEN IN DE KOELKAST)

  • Laat de gelatine zo’n 10 minuten weken in een bakje met koud water.
  • Giet de room in een steelpannetje, doe daar de vanille, thee en de suiker bij. Verwarm de room op een laag vuur, maar laat het niet koken. Roer af en toe door totdat de suiker is opgelost.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer deze goed door het roommengsel tot ze opgelost zijn. Opgelet: laat het geheel niet meer koken eens de gelatine is toegevoegd.
  • Haal het pannetje van het vuur en blijf roeren totdat het geheel lauwwarm is.
  • Roer de Griekse yoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij.
  • Verdeel het mengsel over vier glazen.
  • Laat even afkoelen, dek de vormpjes af met plastic folie en laat ze daarna minimaal 5 uur opstijven in de koelkast.
  • Werk af met vers fruit naar keuze en een leuk koekje!

Geef een reactie