Je bekijkt nu Rigatoni met chorizo en burrata

Rigatoni met chorizo en burrata

De zomer is misschien wel bijna achter de rug, toch waan ik mij graag nog even in het mooie Italië met deze heerlijke pasta. Eenvoudig, snel klaar en vooral mega lekker! 

ingredienten

  • Pasta naar keuze, ik koos Rigatoni 
  • 1 witte ui 
  • 100 g chorizo
  • 1 rode chilipeper
  • Olijfolie
  • 1 blik @elvea1885 Cubes (tomatenblokjes) 
  • 1 tl zout 
  • 1 tl suiker
  • Peper 
  • Snufje gedroogde oregano 
  • 1 bol burrata 
  • Handvol verse basilicum

Bereiding

 

Snij de witte ui fijn. Snij de chilipeper en verwijder, indien gewenst, de pitjes. Snij tot slot de chorizo in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Bak de gesneden ui gedurende 2 minuten tot deze gekleurd is. Voeg de chilipeper en chorizo toe en bak samen nog 3 minuten.

Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout, peper, suiker en oregano. Laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. 

Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. 

Giet de pasta af, en meng onder de saus. 
Serveer de pasta met burrata en verse basilicum. 

Smakelijk!

 
Uitgetest? Laat het dan weten via de hashtag #HELENKOOKT!
Post in samenwerking met Elvea

Geef een reactie